Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný list plněný mletým kuřecím masem na žampionech

Hodnocení receptu je 4,9 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 494 kJ /
1 074 kcal
Bílkoviny113,11 g
Tuky46,70 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 509 mg
Sodík 744 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy42,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na trošce oleje. Odstavíme a vmícháme česnek. Z chleba odkrojíme kůrku a namočíme ho do vody nebo mléka. Z masa, vejce, zchladlé cibule, vymačkaného chleba a zbytku surovin zpracujeme směs a necháme půl hodinky odpočinout. Krok 2: Z hlávky zelí odstraníme vrchní nepěkné listy, vyřízneme košťál a oddělíme listy. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 8-10 minut. Poté je zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Prostřední nejsilnější konce z části odřízneme. Krok 3: Rozložíme listy a položíme úměrné množství masa. List jednou přehneme přes maso, přehneme levou i pravou stranu listu a dobalíme. Ukládáme je do vymaštěného pekáčku s nakrájenou mrkví a žampiony těsně vedle sebe spojem dolů. Krok 4: Podlijeme vývarem tak do poloviny balíčků a na každý závitek dáme plátek másla. Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 200 st. cca 30 minut. Poté pekáček odkryjeme a dopečeme na barvu. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší, polité výpekem se žampiony a mrkví.

Zveřejněno 15. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný list plněný mletým kuřecím masem na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwNJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný list plněný mletým kuřecím masem na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwNJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Vynikající recept. Vzpoměla jsem si na detská léta a školní jídelnu, kde plněné zelné listy dělávali. Doma jsem pomlela vepřovoi plec a rovnou dvojitou dávku. :-D Maso jsem pak zabalila do povařených zelných listů a dala zapéct jen s vývarem (bez mrkve a žampionů). Podávala jsem s vařenými brambory a výpekem. Bylo to vynikající. :-8

Suroviny:
maso kuřecí mleté, vejce, cibule, česnek, chléb toustový, paprika sušená sladká, sůl, pepř, olej, listy zelné, žampióny, mrkev, máslo, vývar

Přidat fotografie receptu