Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové s kapustičkami

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 251 kJ /
777 kcal
Bílkoviny10,57 g
Tuky67,95 g
Vláknina12,81 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,20 g
Sacharidy26,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso použijeme dle vlastního výběru, kdo jaké preferuje. Připravovat můžeme jak plátky, tak i maso pokrájené na kostky či nudličky. Já volil libovou krkovičku, dva silnější plátky. Maso osolíme a okořeníme pepřem a drceným kmínem. Krok 2: Na drobně pokrájeném špeku osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci vmícháme a krátce osmažíme i nasekaný česnek a pokrájenou slaninu. Přidáme maso, které necháme zatáhnut, podlijeme vývarem (cca 200 ml) a dusíme doměkka, na mírném ohni, pod poklicí. Občas maso během dušení otočíme a dle potřeby podlijeme. Krok 3: Nakonec přisypeme k masu očištěné kapustičky, které též krátce podusíme (na skus, nerozvařit), omáčku zahustíme troškou jíšky, krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Krok 4: Podáváme s rýží, noky, bramborem, knedlíkem...

Zveřejněno 15. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s kapustičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PBk2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s kapustičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PBk2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, špek uzený, slanina anglická, česnek, vývar, kapusta růžičková, sůl, pepř mletý, kmín drcený, jíška

Přidat fotografie receptu