Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený jahodový dort se šlehačkou a pudinkem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 341 kJ /
3 667 kcal
Bílkoviny59,22 g
Tuky232,66 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 383 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy328,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozemleté sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, namačkáme do dortové formy vymazané máslem a dáme na půl hodinky do lednice. Krok 2: Mezitím připravíme střední vrstvu: Mléko smícháme s pudinkem, cukrem a vanilkovým cukrem a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu, poté odstavíme a přikryjeme folií. Želatinu smícháme s vodou a necháme 10 minut nabobtnat, poté vložíme na několik vteřin do mikrovlnky, aby se rozpustila (nesmí vařit). Zvlášť ušleháme šlehačku, a smícháme ji s vlažným pudinkem a rozpuštěnou želatinou. Poté nalijeme přes vrstvu sušenek v dortové formě a dáme znovu do lednice, asi tak na 45-60 min. Krok 3: Nakonec připravíme jahodovou vrstvu: Jahody spolu s cukrem dáme do kastrůlku, kde je zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Pak odstavíme, rozmixujeme a přidáme želatinu, připravenou podle návodu na obalu a vyšlehanou šlehačku. Dobře promícháme, nalijeme na ztuhlou vanilkovou vrstvu a uhladíme. Krok 4: Takto upravený dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout, minimálně 2-3 hodiny.

Zveřejněno 16. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jahodový dort se šlehačkou a pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPB8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jahodový dort se šlehačkou a pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPB8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky, máslo, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr, cukr, želatina, voda, jahody mražené, cukr, smetana ke šlehání, želatina, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu