Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskové knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 553 kJ /
1 327 kcal
Bílkoviny81,54 g
Tuky70,40 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 710 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,10 g
Sacharidy89,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánev dáme olej a trochu na něm opečeme uzenou slaninu (kvůli výsledné chuti a vůni pokrmu, ale tento krok můžeme vynechat). Na pánev přidáme pokrájené uzené maso nebo uzeninu a trochu opečeme. Opečenou uzeninu přendáme (bez tuku) do mísy a na zbylém tuku mírně (ne do červena) opečeme kostičky housky a přidáme k uzenině. Také můžeme opéct jen polovinu kostiček a polovinu nechat tak. Krok 2: V trochu osoleném a mírně opepřeném mléku rozšleháme žloutky a sekanou petrželku, zalijeme kostičky housky v míse, hned dobře promícháme (i s kostkami uzeniny) a necháme mléko vsáknout. Do většího hrnce nebo kastrolu dáme vařit osolenou vodu. Mezitím ušleháme bílky. Krok 3: Do houskových a masových kostiček přimícháme mouku tak, aby knedlíky dobře držely pohromadě. Pak zlehka přimícháme sníh z bílků. Když dáme mouky moc, budou knedlíky tuhé, když málo, rozvaří se. Podle vlhkosti housek upravíme množství mouky, čísla jsou jen orientační. Krok 4: Nejlepší je zkusit v připravené vroucí vodě jeden malý knedlíček a pokud se nerozvaří, uděláme z těsta menší kulaté knedlíky a vaříme je asi 10 minut. Pak jeden zkusíme a je-li uprostřed vařený, máme hotovo. Větší knedlíky musíme vařit déle, 12-14 minut. Vařené knedlíky krájíme ostrým nožem na půlky nebo u na 4 plátky. Krok 5: Podáváme buď polité máslem, nebo s osmaženou vídeňskou cibulkou a syrovou nebo nakládanou zeleninou, zelným salátem, dušeným zelím nebo se špenátem. Knedlíky také můžeme podávat s některými omáčkami, do kterých nemáme maso, např. s koprovou, česnekovou, křenovou, houbovou nebo s rajskou omáčkou.

Zveřejněno 17. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5OpA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5OpA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jaromira18: Děkuji za pochvalu receptu. :-K:-K:-K Jen ta fotka je dost hrozná, je to focené s bleskem, ;-) ale dobré to je. :-8

:yes::yes:Moc pěkné a dobré.:-K

Suroviny:
houska, maso uzené, olej, slanina uzená, vejce, petrželka, sůl, pepř, mléko, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu