Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčkový výpek na chleby

Hodnocení receptu je 5,0 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny

Porce: Záleží na tom, kolik si kdo namaže.

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 979 kJ /
3 341 kcal
Bílkoviny148,08 g
Tuky297,31 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 603 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přišel Vojtíšek a povídá: Dědo, máme ještě to dobrý na chleba, jak se peklo maso? Kloučku, už jste to snědli. Ale děda nelenil, vzal kus boku, nakrájel na kostky. Kosti očistil, přidal do kastrolu spolu s nekrájenou cibulí a česnekem, jo, jo, trošku nasekat. Dále přidal kmín, pepř a sůl. Podlil vodou a šup do pece (trouby). Pekl, aby se sádlo vyškvařilo, to odlil a kastrol vrátil do trouby, aby se maso dopeklo. Kosti děda okousal a vyhodil, k masu přidal slité sádlo a tyčovým mixérem dokončil. Mixnul to nahrubo i s těmi pečenými kůžemi. Krok 2: Vojtíšek, odborník na dobroty: Dědo, co tu voní? A už mazal chleba, k tomu hrnek čaje. Někdo dá na vršek ještě hořčici a třeba i čerstvou cibuli pěkně ozdobit, taťka si přidá i něco ostřejšího a ham ham.

Zveřejněno 17. 12. 2020

Poznámka autora jan.alois

Připomnělo mi to moje dětská léta. Venku sněhu po kolena, teploměr hluboko v mínusu, my okolo stolu a babička maže chleby a vaří čaj. To byly naše večeře. Mazané chleby s babiččinými dobrotami. Za to jí musím poděkovat do nebíčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkový výpek na chleby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Pqz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkový výpek na chleby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Pqz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

:-) Krása, dobrůtku od pečeně odmalička miluju, ale nenapadlo mě ji upéct takhle, moc děkuji a ukládám si a jdu do toho. <3<3

jan.alois: :yes:<3

Eja57: Vojtíšek je vděčný strávník ,Hlavně když to voní masem. Nikdy nezapomene říci ,dědo máš to dobrý ,když odchází od oběda. Tento týden mě bude mít ještě raději. V sobotu budou kuřecí restované kousky s penne a omáčkou z gorgonzoly . Verča také ale ta zobe jako vrabec stále se ptá to musím všechno a uhádá půlku. <3, Tak jí podle toho nandávám. ;-)

Jsem ráda, že nejsem sama koho recept potěšil...já Vojtíška úplně vidím jak dlabe:-K

:-)<3<3

Krásne. Ďakujem.

<3<3<3

Suroviny:
bok vepřový, cibule, česnek, pepř

Přidat fotografie receptu