Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z uzených ocásků

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie578 kJ /
138 kcal
Bílkoviny5,40 g
Tuky0,36 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené ocásky vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, větší část stroužků oloupaného česneku, které rozmáčkneme, koření, sůl (pozor na slanost ocásků) a přilijeme cca litr vody. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a na mírném ohni zvolna vaříme do změknutí masa. Zhruba po půl hodině vaření vyndáme z polévky zeleninu na talíř, aby se nerozvařila a zůstala na skus. Krok 2: Po změknutí masa ocásky vyndáme a vývar přecedíme do jiného hrnce. Do vývaru přidáme na menší kousky pokrájenou zeleninu (kdo moc zeleninu nemusí, přidá jen část), obrané a na menší kusy pokrájené maso z ocásků, nastrouhaný nebo rozetřený zbytek česneku, jemně nasekanou zelenou nať dle chuti a polévku necháme krátce přejít varem. Dle chuti dosolíme a opepříme. Krok 3: Do polévky jako zavářku volíme dle chuti: předem vařenou rýži, tarhoňu, chlebové krutony nebo v polévce nakonec zavaříme dvě mírně rozšlehaná vejce. Případně si v polévce se zeleninou povaříme dvě středně velké oloupané brambory, které vyndáme se zeleninou a poté pokrájíme do hotové polévky.

Zveřejněno 17. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z uzených ocásků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Jk3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z uzených ocásků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Jk3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelenina kořenová, sůl, pepř, bobkový list, koření nové koření, česnek, nať celerová, vejce

Přidat fotografie receptu