Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 578 kJ / 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,40 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 27,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené ocásky vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, větší část stroužků oloupaného česneku, které rozmáčkneme, koření, sůl (pozor na slanost ocásků) a přilijeme cca litr vody. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a na mírném ohni zvolna vaříme do změknutí masa. Zhruba po půl hodině vaření vyndáme z polévky zeleninu na talíř, aby se nerozvařila a zůstala na skus.
Krok 2: Po změknutí masa ocásky vyndáme a vývar přecedíme do jiného hrnce. Do vývaru přidáme na menší kousky pokrájenou zeleninu (kdo moc zeleninu nemusí, přidá jen část), obrané a na menší kusy pokrájené maso z ocásků, nastrouhaný nebo rozetřený zbytek česneku, jemně nasekanou zelenou nať dle chuti a polévku necháme krátce přejít varem. Dle chuti dosolíme a opepříme.
Krok 3: Do polévky jako zavářku volíme dle chuti: předem vařenou rýži, tarhoňu, chlebové krutony nebo v polévce nakonec zavaříme dvě mírně rozšlehaná vejce. Případně si v polévce se zeleninou povaříme dvě středně velké oloupané brambory, které vyndáme se zeleninou a poté pokrájíme do hotové polévky.
Zveřejněno 17. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z uzených ocásků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Jk3
Moje poznámka
Polévka z uzených ocásků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Jk3
Nejnovější recepty
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 41 minutami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 7 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 8 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 8 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Suroviny:
zelenina kořenová,
sůl,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
česnek,
nať celerová,
vejce
Komentáře