Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na způsob "Rác"

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pecmaniak pecmaniak

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 917 kJ /
5 955 kcal
Bílkoviny413,91 g
Tuky349,39 g
Vláknina50,20 g
Cholesterol 1,91 g
Sodík 2,88 g
Sůl6,80 g
Sacharidy267,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na očistenej rybe urobíme hlboké zárezy (každých 4-5 centimetrov), osolíme a odložíme nabok. Krok 2: Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode na polomäkko (za 15-20 minút). Necháme trocha vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Dno pekáča potrieme masťou (môžeme použiť aj olej alebo maslo, ale uberá to na chuti). Do pekáča ukladáme osolené kolieska zemiakov, ktoré posypeme mletým čiernym korením a červenou paprikou. Následne na zemiaky ukladáme jednu na kolieska nakrájanú červenú cibuľu (môžeme pridať aj kúsok údenej slaniny). Krok 3: Údenú slaninu ukladáme do zárezov na rybe, ktorú následne položíme do pekáča. Krok 4: Na a okolo ryby ukladáme ďalšiu narezanú cibuľu. Rybu a zemiaky pokryjeme tenkými plátkami paradajok a papriky, ktoré polejeme malým množstvom roztopenej masti a jedlo dobre osolíme. Krok 5: Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (200 stupňov) 15 minút. Medzitým vymiešame smotanu s 1 ČL mletej červenej papriky, 1 kl masti, drveným cesnakom, soľou a dostatkom vody na to, aby mala zmes tekutú formu. Krok 6: Rybu vyberieme z rúry, polejeme smotanovou zmesou, posypeme mletým čiernym korením a vložíme naspäť do rúry kým nenadobudne chrumkavú červenú farbu. Krok 7: Takto pripravená ryba je chutná, chrumkavá, jej príprava nie je pracná. Bohužiaľ, sa však tomuto jedlu nedostáva toľko pozornosti, koľko by si zaslúžilo a na Vianoce sa pripravuje iba v málo domácnostiach.
Pri pohári čerstvého rozé a dobrej spoločnosti sa z vašej slávnostnej večere stane hostina hodná kráľa!

Zveřejněno 18. 12. 2020

Poznámka autora pecmaniak

Pomenovanie tohto jedla pochádza z maďarského označenia obyvateľov historického srbského regiónu Raška. Kým väčšina ľudí na sviatky pripravuje halászlé, paprikáš zo sumca, vyprážanú alebo marinovanú rybu, tak ja vám ponúkam recept, ktorý sa dá jednoducho pripraviť. Okrem chuti je na ňom najlepšie asi to, že nemusíte postávať dlhé hodiny pri sporáku a ani váš dom nepresýti “smrad” z oleja.

https://www.pecmaniak.store/kapor-na-sposob-rac

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na způsob "Rác"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owrk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na způsob "Rác"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owrk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

yanull: prepac kavova lyzica mast, upravil som DAkujem:-K

Opravdu pouze 1 ml sádla /masti/?

Suroviny:
kapr, brambory, smetana zakysaná, rajče, paprika, slanina uzená, cibule červená, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu