Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky v jednoduché smetanové omáčce

Jen málokterá surovina má v kuchyni tak široký záběr jako právě vepřová plec. Je vhodná snad na všechny kulinářské úpravy, na vaření, dušení, pečení i smažení. Proto patří v kuchyni k nejoblíbenější části z vepříka.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby naložení masa

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby naložení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 085 kJ /
976 kcal
Bílkoviny111,58 g
Tuky51,28 g
Vláknina6,32 g
Cholesterol 236 mg
Sodík 313 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy15,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vývaru dáme olej, česnek, pepř a sůl podle slanosti. Plátky masa lehce naklepeme a naložíme na cca 3 hodiny do vývaru. Poté maso vytáhneme a osušíme, vývar ponecháme. Krok 2: Maso obalíme v mouce, oklepeme a zprudka opečeme na oleji. Vytáhneme a uložíme do tepla. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli, případně trochu oleje, bobkový list a koření. Krok 3: Po chvíli zasypeme paprikou a zalijeme větší části vývaru. Vrátíme maso a dusíme doměkka. Hustotu omáčky upravíme zředěním, nebo do zbytku vmícháme lžičku mouky, přidáme k masu a povaříme. Krok 4: Nakonec odebereme trochu omáčky a smícháme se zakysanou smetanou. Vše přidáme do omáčky a už jen prohřejeme. Omáčku dochutíme pepřem, solí, případně cukrem. Krok 5: Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.

TIP: Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky

Zveřejněno 21. 12. 2020

Poznámka autorky mika59

Maso ve vývaru nasaje chuť a po dušení je křehké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v jednoduché smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLMO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v jednoduché smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLMO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné foto - to nemá chybu :-K

Vitek79: kimlo: ;-) ;-) Děkuji vám :-K:-K

Něco vynikající. :-8 Jen sem na konec omáčku vzal přes sitko a mixer. A pak zahustil. Chuť zůstala a super. ????????

Uvaril som, je to vynikajúce! Pridávam foto. Vďaka za recept! :yes:

Suroviny:
plátek vepřový, cibule, česnek, olej, vývar masový, mléko, smetana zakysaná, maso, mouka hladká, paprika sušená sladká, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř mletý, cukr

Přidat fotografie receptu