Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s koprovo - smetanovým přelivem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 483 kJ /
594 kcal
Bílkoviny4,34 g
Tuky61,55 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 201 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy5,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety lososa pokapeme citronem a necháme zhruba půl hodinky při pokojové teplotě odležet. Poté osušíme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle opečeme v pánvi s rozpuštěným máslem z obou stran, nepříliš zprudka. Dobu smažení neuvádím záměrně, vše záleží na výšce filetu a též na naší chuti, jak ho chceme mít propečený. Filety smažíme vždy nejprve s kůží dolů a až po osmažení otáčíme a dosmažíme. Krok 2: Osmažené filety vyndáme z pánve a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme jemně nasekaný kopr, přidáme špetku jemně strouhané citronové kůry (pouze žlutá část), přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a provaříme do požadované hustoty, kdy na závěr přidáme dle chuti trošku citronové šťávy. Krok 3: Filety z lososa přelijeme koprovým přelivem a podáváme s bramborovou přílohou.

Zveřejněno 23. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s koprovo - smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jo4B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s koprovo - smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jo4B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, máslo, sůl, pepř mletý, citron, kopr, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu