Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní košíčky s bílou čokoládou

Nejste zastánci klasických ořechových a máslových náplní do cukroví? Vyzkoušejte na košíčky nanést šlehanou bílou čokoládu. Rozjasní vánoční talíř s cukrovím, je krásně lehká a naprosto výborná.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marcela Kr. Marcela Kr.

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 131 kJ /
4 811 kcal
Bílkoviny69,68 g
Tuky340,83 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 143 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy355,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které vtlačujeme do formiček košíčků. Krok 2: Košíčky pečeme na 170 °C cca 10 minut (podle velikosti formiček). Krok 3: Smetanu přivedeme k varu, sundáme z plotny a rozlámeme do ní čokoládu. Když čokoláda povolí, dobře rozmícháme. Krok 4: Necháme směs vychladit a vyšleháme do tuha. Nepřešleháme. Jde jen o to, aby náplň byla pevná a netekla. Naplníme košíčky (nejlépe cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou) a zdobíme dle fantazie. Krok 5: Naplníme košíčky (nejlépe cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou) a zdobíme dle fantazie. Krok 6: Skladujeme v chladu.

TIP: Jak vyrobit ozdoby z čokolády

Zveřejněno 25. 12. 2020

Poznámka autorky Marcela Kr.

Košíčky jsem zkusila jako volnou improvizaci ze zbytků (zbylo mi pár košíčků, trochu smetany a bílé čokolády), ale jsou tak výborné, že jsem si postup poznamenala a rozhodně je zařazuji mezi stálice vánočního stolu. Krásně se rozleží do měkka a nejsou tak těžké do žaludku jako ořecho-máslové náplně. Navíc bílá čokoláda je příjemným zpestřením mezi druhy s tmavou čokoládou. Krém by se dal využít i na dorty, či jiné zákusky - krásně drží, neosychá. Super chuťovka je to do malých košíčků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní košíčky s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lq4V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní košíčky s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lq4V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jsou skvělé <3

Za mě super nápad, dneska jsem zkusila. No krém se nedařil úplně podle plánu ale nakonec se podařil. Posypala jsem kokosem.

Vypadá to krásně :-) Určitě vyzkouším!

Marcela Kr.: Já si taky nemyslím, že se tam má co rychle zkazit a taky si nemyslím, že cukroví má vydržet do půlky ledna. Peču tolik, kolik se spapá. Klidně bych je k Vánocům upekla!

Plaminek: To je od vás roztomilé, že jste se přihlásil na Topky jen proto, aby jste nám sdělil, jak moc se vám ten recept nelíbí. Píšete, že děláte přes 40 druhů, jestli to správně chápu, myslíte přes 40 druhů cukroví?! Pane jo, to je výběr, to jistě ty své oblíbené recepty přidáte (i s fotografií samozřejmě), abychom tady viděli, jaký jste pašák! ;-):-O

Jen bych ráda doplnila, že náplň není šlehačka. Je to v podstatě bílá variace na čokoládovou polevu. Tučná smetana se svaří a pak se v ní rozpustí čokoláda. Celkem dost. Takže se to zakonzervuje. Obsahuje naprosté minimum vody (což je to, co nejvíc sesychá a nejvíc se kazí). Můžete to samozřejmě udělat trvanlivější tím, že změklou čokoládu vyšleháte se změklým máslem, ale mně se líbí, že to není máslové. Že po třech košíčkách nemám břicho jako po huse. A že to po hodině na stole není rozbředlé. Mám moc ráda cukroví s krémy, ale hory másla a ořechů jsou pro mně těžko stravitelné. Mám košíčky v lednici stejně jako jiné druhy s krémy dnes pátý den, nekysnou ani nesesychají a skvěle se proležely. Na stole nám vydrží několik hodin bez zvadnutí. Na noc dávám stejně celou mísu do lednice. Samozřejmě do jara to jako pracny nevydrží. Ale to ani jiné druhy s krémy. A taky to primárně nemusí být jen vánoční záležitost.

Luxusní neluxusní, jak nejsou trvanlivé, není to pro mě cukroví. Jen žasnu, co lidi do těch vánočních cukrovinek cpou, tuhle nějaký umělec propagoval tvaroh. Dělám přes 40 druhů, ale česnek, špenát, šlehačku nebo tvaroh za dobré náplně nepovažuju.:no::no:

Košíčky musí být luxusní, jen škoda, že jsou asi určeny k rychlé spotřebě a skladování v ledničce. Já na vánoce preferuji trvanlivé cukroví, tak dávám většinou ořechovou náplň nebo punčovinu zalitou čokoládou. ;-)

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, mouka mandlová, žloutek, kakao, kůra citronová, smetana ke šlehání, čokoláda bílá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu