Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná krkovice pečená se zeleninou

Vepřovou krkovičku necháme nejprve odležet v marinádě, a pak ji upečeme na kořenové zelenině, cuketě a cibuli. Takto připravené maso je krásně šťavnaté a podáváme ho nejlépe s bramborami nebo rýží.

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 150 min + marinování

150 min + marinování

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 115 kJ /
745 kcal
Bílkoviny8,28 g
Tuky35,58 g
Vláknina17,69 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,55 g
Sacharidy66,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené plátky krkovice dáme do uzavíratelné nádoby, zalijeme 250 ml světlého piva a uzavřené dáme do chladu nejlépe přes noc nebo aspoň na 2 hodiny uležet. Poté maso vyjmeme, opláchneme a osušíme (toto pivo již nepoužíváme). Krok 2: Z druhé poloviny piva, rajčat a ostatních surovin připravíme marinádu a maso necháme ještě půl hodiny marinovat. Zatím předehřejeme troubu na 160-170 °C a očistíme zeleninu. Krok 3: Na sádle osmahneme nasekanou cibuli a z obou stran necháme zatáhnout maso vyndané z marinády. Přendáme do pekáčku, přidáme zeleninu nakrájenou na větší kusy, zalijeme marinádou a dáme péct do vyhřáté trouby na 120 minut. Krok 4: V průběhu pečení vůbec neotvíráme pekáč. Až po této době odstraníme víko, zvýšíme teplotu na 220 °C a prudce opečeme dozlatova ještě cca 15 minut. Dle chuti dosolíme a opepříme. Krok 5: Ponecháme s kusy zeleniny nebo maso vyjmeme a mixérem vytvoříme hladkou omáčku.
Podáváme nejlépe s různě upravenými bramborami, kaší, knedlíkem nebo rýží.

Zveřejněno 6. 1. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Když jsem přečetla recept od "mika59" Pivní vepřové plátky na zelenině, zdál se mi povědomý, pátrala jsem, až jsem našla ve starém sešitě bez obrázku 6 let starý tento můj recept, je hodně podobný, i když to není přesně totéž. Pokud budou námitky může se tento smazat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovice pečená se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kp1v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovice pečená se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kp1v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

zujali: :-) díky , hezký zbytek neděle :-K

<3

ivulinka: Hlavně buďte všichni zdraví:-K dej vědět jak chutnalo a přidej foto - máš je vždy krásné díky :-)

Marie Svarcova: Maruško, děkuji, ať se i vám daří a buďte zdraví:-K
A děkuji za inspiraci, krkovičku mužeme často a s tím naložením to zkusím;-)

ivulinka: moc děkuji za komentář , já ji mám také raději ty kousky ale dětem někdy vadí tak jim část odeberu a rozmixuji, <3 Přeji krásný večer, hodně zdraví, štěstí a pohody :-K.

Maruško, určitě moc dobré, takové recepty mám moc ráda. Zeleninu bych určitě nemixovala;-)

Suroviny:
krkovice vepřová, pivo světlé, rajče sterilované, pivo světlé, česnek, hořčice hrubozrnná, protlak rajčatový, cukr, sůl, pepř, chilli, sádlo, cibule, mrkev, celer, cuketa

Přidat fotografie receptu