Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bagety ze špaldové mouky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

migro migro

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie68 kJ /
16 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky0,25 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy1,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme poliš (kvásek). V míse smícháme špetku instantního droždí s vlažnou vodou, moukou a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 12–16 hodin odpočívat při pokojové teplotě. Krok 2: Po uplynutí 12–16 hodin ve větší míse smícháme instantní droždí, mouku, sůl, vlažnou vodu a připravený poliš. Hnětačem vypracujeme hladké těsto (cca 5–10 minut), které ale může působit mírně lepivým dojmem. Těsto přendáme do olejem vymazané plastové nádoby, přiklopíme víkem nebo zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 45 minut odpočinout při pokojové teplotě. Krok 3: Po uplynutí 45 minut uchopíme nakynuté těsto navlhčenýma rukama, natáhneme ho a přeložíme doleva, poté doprava, dolů a nahoru . Přeložené těsto přiklopíme víkem, necháme ho dalších 45 minut odpočinout a ještě jednou zopakujeme překládání. Znovu zakryjeme víkem a necháme ho kynout posledních 30 minut. Krok 4: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na 3 stejné části, ze kterých vytvarujeme bochánky. Zakryjeme je utěrkou a necháme 10 minut odpočinout. Poté každý bochánek vytvarujeme do obdélníku popřekládáme zleva doprava a vytvarujeme bagety , které dáme na plech vyloženým papírem. Bagety zakryjeme utěrkou a necháme je 1½ –2 hodiny kynout. Krok 5: Troubu zapneme na 240 st., na spodek dáme plech. Když je trouba vyhřátá, vylijeme na plech asi 2 dl vody a zárovenň dáme bagety do trouby. Po 10 min. pečení troubu otevřeme aby unikla pára, poté troubu zavřeme a bagety dopečeme .

Zveřejněno 18. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety ze špaldové mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyN7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety ze špaldové mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyN7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

migro: :-) hlavně, že se to vysvětlilo:yes: Díky za opravu.

já to popletla omlouvám , se peču hodně z Pernerky ze špaldy a to mě popletlo,žitná mouka je též Pernerka tak semi to pomíchalo , nevím jak se mi to mohlo stát ;-( , v receptu jsem to již opravila

migro: Špalda je predsa druh pšenice.

migro: v surovinach mate uvedeno - špaldová žitná mouka. To ale neni mozne, spaldova a zitna jsou dva rozdilne druhy mouk. Ted zas pisete celozrnna...tak jaka tedy:-?

cathleen: Pernerka žitná celozrnná hladká

Špaldová žitná mouka:-? Jaká to je:-?

Suroviny:
mouka hladká, droždí instantní, sůl, voda, olej slunečnicový, mouka celozrnná, voda, droždí instantní

Přidat fotografie receptu