Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limetkový losos s dýňovým pyré

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 621 kJ /
865 kcal
Bílkoviny83,53 g
Tuky39,66 g
Vláknina5,36 g
Cholesterol 246 mg
Sodík 231 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy40,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa zbavíme kůže, osolíme a opepříme ho. Limetku pokrájíme na tenké plátky a vyskládáme je do zapékací misky. Na limetky položíme lososa, dáme ještě jednu na vršek a posypeme cukrem. Dáme péct při 180°C na asi 20 minut. Krok 2: Dýni zbavíme slupky, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Uvařenou zeleninu propasírujeme do hrnce, přidáme máslo, smetanu, sůl a metlou vyšleháme na hladké pyré. Krok 3: Lososa jsem podávala s dýňovým pyré, restovanými žampiony a salátem z baby špenátu.

Zveřejněno 18. 1. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Limetkový losos s dýňovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzO2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Limetkový losos s dýňovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, limetka, cukr třtinový, pepř, dýně hokkaido, brambory, smetana, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu