Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablka plněná jáhlovou náplní

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 017 kJ /
1 916 kcal
Bílkoviny42,46 g
Tuky69,02 g
Vláknina33,30 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy264,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a povaríme 10 minút. Necháme trocha prechladnúť a ešte do teplého pridáme maslo a miešame, aby sa rozpustilo. Krok 2: Pridáme žĺtky, tvaroh, med, škoricu, sekané orechy a hrozienka. Dobre premiešame. Krok 3: Jablkám odkrojíme vŕšky a jadrovníky vydlabeme. Naplníme ich pšenovou zmesou a prikryjeme vŕškami. Krok 4: Uložíme na vymastený plech a pečieme na 180°C asi 25 minút.
Vyberieme a ihneď podávame.

Zveřejněno 19. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablka plněná jáhlovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrJG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablka plněná jáhlovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrJG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

hospodyne: :-) Nie, nikdy ich nesparujem vriacou vodou. Opláchnem studenou a varím. A napriek tomu som ich v živote nemala horké, ako sa tvrdí v mnohých receptoch. ;-) Ja sladké jedlá tiež príliš nemusím, ale tieto jabĺčka napriek medu nie sú príliš sladké a chutia mi. Vyskúšajte v menšom množstve a uvidíte, či vám budú chutiť alebo nie. Prípadne dajte o lyžicu medu menej.;-)

:-Ksladká jídla téměř nejím, ale toto mě moc láká:yes:
Jáhly nespařujete horkou vodou?

Suroviny:
jablko, jáhly, voda, sůl, máslo, žloutek, tvaroh, med, skořice, ořechy sekané, rozinky

Přidat fotografie receptu