Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková z králíka od Jiřinky

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 850 kJ /
681 kcal
Bílkoviny12,91 g
Tuky43,46 g
Vláknina39,95 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 709 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy42,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dám do pekáčku, na to nakrájenou zeleninu, když jí mám málo, přidám i mraženou. Chce to hodně zeleniny. Na to nakrájím cibulku nadrobno, přidám 2 Halali, zaliji rozehřátým máslem a šup s tím na noc do lednice. Krok 2: Ráno přidám pepř, nové koření, bobkový list, zaliji vodou a peču, dokud není maso měkké a pěkně upečené. Krok 3: Maso dám na stranu, koření vyhodím, seškrábu ze stěn pekáčku výpečky (udělá to pěknou barvu omáčky), přendám vše do hrnce a rozmixuji. Krok 4: Přiliji vodu, omáčku přivedu k varu, zahustím vodou a hladkou moukou. Nakonec přidám celou smetanu. Už nevařím. Nesolím, nedochucuji. Takto je hotová a je výborná. I švagr kuchař se vždy olizuje. :)

Zveřejněno 19. 1. 2021

Poznámka autorky Petra Dvor.

Recept mám již léta od mé tchýňky Jiřinky. Moc nám chutná. Třeba bude chutnat i někomu jinému.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z králíka od Jiřinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nvK7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z králíka od Jiřinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nvK7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso králičí, mrkev, celer, halali, cibule, máslo, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, mouka hladká, smetana

Přidat fotografie receptu