Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček s karamelem, zázvorem a bambusovými výhonky

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 55 min

55 min (55 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 916 kJ /
2 370 kcal
Bílkoviny90,72 g
Tuky207,91 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 2,23 g
Sůl4,35 g
Sacharidy33,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček předem uvaříme do poloměkka v mírně osolené vodě (můžeme přidat nové koření, pepř), vyndáme a nakrájíme na plátky nebo kostky, (pokud se jí hůlkami). Do woku nebo hluboké pánve dáme cukr a na mírnější teplotě necháme lehce zkaramelizovat. Krok 2: Dáme pozor, aby se nespálil, odstavíme jakmile začne zlátnout, opatrně zalijeme cca 250 ml
"vývaru" z bůčku. Přidáme nasekaný zázvor, česnek a rybí omáčku, ta sníží sladkost. Vložíme bůček a dovaříme doměkka, dle potřeby přiléváme vývar. Krok 3: V menší pánvičce rozpustíme máslo s olejem, přidáme nasekaný zázvor, česnek a necháme rozvonět. Vložíme na nudličky nakrájené bambusové výhonky a kolečka jarní cibulky. Krátce orestujeme, aby vše zůstalo křupavé. Krok 4: Bůček klademe na talíře na bambusové výhonky a přelijeme karamelovou šťávou. Posypeme čerstvými lístky koriandru a zvlášť v misce servírujeme uvařenou jasmínovou rýži.

Zveřejněno 21. 1. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace asijskou kuchyní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček s karamelem, zázvorem a bambusovými výhonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gp4J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček s karamelem, zázvorem a bambusovými výhonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gp4J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Pacesko: :-)Děkuji za komentář, rybí omáčka nahrazuje v asijské kuchyni sůl a není sladká ale slaná. Já to budu i bez Vašeho dovolení vařit podle rady zkušeného vietnamského kuchaře a podle své chuti.:-K Přeji krásný den

No, nevím odkud máte informaci, že rybí omáčka snižuje sladkost, ale je to blbost. Rybí omáčka je sama o sobě sladká, takže sladkost ještě zvýší. Co sladkost sníží je 5% rýžový ocet. Proto se přidává prakticky do všech asijských receptů, kde se dává cukr nebo med. Cukr se má vsáknout do masa, ale výpek nebo omáčka sladké být nemají.

Tonja: :-) Existuje cukr palmový, který je běžně používán v asijské kuchyni a prodává se i u nás. Já místo něho používám třtinový jen kvůli barvě , na chuti to nic nemění. :-) Díky za komentář a přeji hezký den :-K

Prosím o objasnění: Co znamená poznámka "palmový" u třtinového cukru?

Eja57: :-):-) Méc děkuji, potěšil ,mě milý komentář. Bambusové výhonky jsem jednou přidala až nakonec k "Lilku na černo" a od té doby jinak nedělám, byla to velká dobrota, takový křupavý element (řekl syn a moc chváliĺ). :-K Hezký večer a hodně zdraví všem.

Já snad vezmu na milost bambusove výhonky, zkusím ty podle Tvé fotografie. Protože to bude taaak dobrý, krásný recept.:yes:

Já snad vezmu na milost bambusove výhonky, zkusím ty podle Tvé fotografie. Protože to bude taaak dobrý, krásný recept.:yes:

MamlajdaD: :-) moc děkuji, je to taková moje zrychlená verze ale hlavně, že všem chutnalo :-K hezký zbytek dne a hodně zdraví všem

Vypadá fakt nádherně! <3;-):yes::-K

Suroviny:
bůček, cukr třtinový, zázvor čerstvý, česnek, omáčka rybí, máslo, olej sezamový, česnek, zázvor, cibulka jarní, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu