Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pestré šťouchané brambory

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 349 kJ /
322 kcal
Bílkoviny11,80 g
Tuky0,90 g
Vláknina14,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy59,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme a dáme do hrnce, přidáme oloupanou, na menší kusy pokrájenou mrkev, osolíme, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Před koncem vaření přidáme na větší kusy pokrájený květák (není nutné, aby byl zcela ponořený do vody) nebo celé menší růžičky a dovaříme vše doměkka (na skus). Krok 2: Vodu slijeme, do hrnce přidáme jemně nasekanou petrželovou nebo celerovou nať, přihodíme ořech másla a šťouchadlem vše nahrubo rozšťoucháme. Krok 3: Podáváme jako přílohu ke smaženému či pečenému masu (řízky, sekaná, rolády, karbanátky, ryba...), ale výborné jsou i samostatně.

Zveřejněno 21. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pestré šťouchané brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OA4r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pestré šťouchané brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OA4r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, květák, mrkev, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu