Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 546 kJ / 1 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,62 g |
Tuky | 58,04 g |
Vláknina | 15,14 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 954 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 23,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě oloupané cibule nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Všechno koření rozdrtíme nahrubo ve hmoždíři. Maso, pokud má blány, odblaníme a nakrájíme na větší kostky.
Krok 3: V hlubokém hrnci vyškvaříme špek do škvarků, přidáme zeleninu a cibuli, olej a orestujeme. Jakmile trochu zelenina změkne, přihodíme všechno koření, smícháme a necháme chvilku restovat (dobře se promíchají chutě), dokud vše trošku "nechytí" barvu. Poté přidáme maso a stále necháme restovat, než se zatáhne.
Krok 4: Zalijeme vínem a necháme pod pokličkou chvilku dusit, až se víno téměř vypaří. Přidáme vodu, protlak a necháme na mírném plameni dusit, dokud maso nezměkne, cca 2,5 hodiny, vodu přiléváme jen pokud se již vypařila, ale na mírném plameni by se to nemělo stát. Konečná směs by neměla potřebovat ani zahustit.
Krok 5: Podávala jsem s vekou, ale je výborné například s pečenými brambory,
Zveřejněno 23. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QP1
Moje poznámka
Jelení ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QP1
Nejnovější recepty
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 5 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 3 hodinami
Piškotový beránek II
Přidáno před 14 hodinami
Jidášky
Přidáno před 14 hodinami
Špenátová polévka s vajíčkem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené medvědí brambory
trdlo před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
ricci před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
GabKe před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
mafinka888 před 2 hodinami
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Misa_opo před 2 hodinami
Mandarinková bábovka
Iwana666 před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
JonasM před 3 hodinami
Tvarohové lívance
ovocny.caj před 3 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 4 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Jindra100 před 4 hodinami
Suroviny:
maso jelení,
špek,
cibule červená,
cibule bílá,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
víno bílé,
olej slunečnicový,
voda,
jalovec,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
sůl himalájská
Komentáře