Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení ragú

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 546 kJ /
1 086 kcal
Bílkoviny79,62 g
Tuky58,04 g
Vláknina15,14 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 954 mg
Sůl2,29 g
Sacharidy23,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě oloupané cibule nakrájíme nadrobno.  Krok 2: Všechno koření rozdrtíme nahrubo ve hmoždíři. Maso, pokud má blány, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Krok 3: V hlubokém hrnci vyškvaříme špek do škvarků, přidáme zeleninu a cibuli, olej a orestujeme. Jakmile trochu zelenina změkne, přihodíme všechno koření, smícháme a necháme chvilku restovat (dobře se promíchají chutě), dokud vše trošku "nechytí" barvu. Poté přidáme maso a stále necháme restovat, než se zatáhne. Krok 4: Zalijeme vínem a necháme pod pokličkou chvilku dusit, až se víno téměř vypaří. Přidáme vodu, protlak a necháme na mírném plameni dusit, dokud maso nezměkne, cca 2,5 hodiny, vodu přiléváme jen pokud se již vypařila, ale na mírném plameni by se to nemělo stát. Konečná směs by neměla potřebovat ani zahustit. Krok 5: Podávala jsem s vekou, ale je výborné například s pečenými brambory,

Zveřejněno 23. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7QP1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7QP1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso jelení, špek, cibule červená, cibule bílá, mrkev, petržel, celer, protlak rajčatový, víno bílé, olej slunečnicový, voda, jalovec, koření nové koření, pepř čtyř barev, sůl himalájská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu