Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkový krém (creme patissiere)

Poctivý žloutkový krém je základem každé cukrařiny, připravte si ho doma i Vy a naplňte si jím třeba věnečky, větrníky nebo žloutkové řezy, že jste to ale ještě nezkoušeli? Nevadí, není to nic těžkého a výsledek bude ohromující.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 598 kJ /
1 577 kcal
Bílkoviny36,15 g
Tuky89,61 g
Vláknina0,03 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 262 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy144,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Těsně před vzkypěním přidáme rum. Během zahřívání mléka v druhé míse rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičný škrob a vanilku. Krok 2: Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalijeme zhruba hrnek horkého mléka v tenkým proudem za stálého míchání do vaječné směsi. Krok 3: Ohřátou směs vajec vlijeme zpět do horkého mléka v hrnci. Zahříváme a intenzivně šleháme, dokud vše nezhoustne. Sejmeme z plotny, vmícháme po kouscích máslo. Přelijeme do mísy a povrch ihned zakryjeme potravinovou fólií. Krok 4: Ujistíme se, že se fólie dotýká celého povrchu. Tím se zabrání tvorbě škraloupu. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a následně několik hodin v lednici, dokud nebude krém úplně vychlazený.

Zveřejněno 24. 1. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkový krém (creme patissiere)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzAp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkový krém (creme patissiere)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzAp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Články s tímto receptem

Suroviny:
mléko, rum, cukr, škrob kukuřičný, žloutek, pasta vanilková, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu