Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový guláš s mrkví

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 044 kJ /
1 444 kcal
Bílkoviny166,76 g
Tuky64,47 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 547 mg
Sodík 704 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy41,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného promíchání necháme osmažit ze všech stran. Přisypeme drobně nasekaný česnek, papriku a protlak, vše promícháme, ještě krátce osmažíme a necháme rozvonět. Krok 2: Maso podlijeme cca půllitrem vývaru a pod poklicí, na mírném ohni, dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a podlití dle potřeby. Krok 3: Ke konci dušení přisypeme k masu na kolečka nebo půlkolečka pokrájenou očištěnou mrkev, kterou dodusíme s masem doměkka, případně dle potřeby podlijeme vývarem, dosolíme, opepříme. Krok 4: Nakonec šťávu lehce zahustíme jíškou, necháme krátce provařit a můžeme podávat. Podáváme s bramborem, bramborovo-houskovým knedlíkem, noky.

Zveřejněno 27. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqqM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqqM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, česnek, sůl, pepř mletý, mrkev, vývar, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu