Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák s balkánským sýrem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 794 kJ /
1 624 kcal
Bílkoviny49,63 g
Tuky153,02 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 999 mg
Sodík 3,78 g
Sůl9,36 g
Sacharidy12,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v mírně slané vodě do poloměkka. Mezitím smícháme v misce zakysanou smetanu, vejce, rozdrobený sýr a trošku pepře. Krok 2: Zapékací misku nebo menší pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Poskládáme scezený vařený květák, navrch rozprostřeme rovnoměrně sýrovou směs. Zasypeme tenčí vrstvou strouhanky a pokapeme rozpuštěným máslem. Krok 3: Dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca na 30-40 minut, dokud strouhanka na povrchu nezrůžoví. Krok 4: Porcujeme na čtverce. Podáváme teplý jako hlavní jídlo s bramborami. Dobrý je i při pokojové teplotě samotný nebo s čerstvou zeleninou.

Zveřejněno 28. 1. 2021

Poznámka autorky taddy1

Nesolíme, protože květák se už ve slané vodě vaří a balkánský sýr obsahuje dostatečné množství soli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák s balkánským sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEE5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák s balkánským sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEE5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Alice Magdalena: Máte pravdu, je v této úpravě "rozblemcaný", ale přesně to na pokrmu měl rád můj muž, tak jsem květák předvařovala. Bohužel jsem svého drahého před třemi týdny pohřbila. Pokud budu zapékat květák, už ho předvařovat také nebudu. Děkuji za reakci.

Proč květák předvařovat? Zalitý smetanou a při předepsané délce pečení bude tak akorát i bez předvařování. Takhle bude zbytečně "rozblemcaný". Sorry za ten výraz, lepší mě nenapadl.

Suroviny:
květák, smetana zakysaná, vejce, sýr balkánský, máslo, strouhanka, pepř

Přidat fotografie receptu