Meruňkové čatní
Meruňkové čatní je aromatická a chuťově vyvážená omáčka, která kombinuje sladkost zralých meruněk s kořením a lehkou kyselostí octa. Tato lahůdka pocházející z indické kuchyně se skvěle hodí jako příloha k masovým pokrmům, grilovaným jídlům či sýrům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 671 kJ / 1 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,10 g |
Tuky | 3,73 g |
Vláknina | 53,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 412,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ovoce očistíme, meruňky vypeckujeme, jablka oloupeme a vykrojíme jadřinec.
Krok 2: Ovoce a cibuli pokrájíme na trošku větší kousky a s ostatními surovinami necháme rozdusit. Koření a ocet přidáváme postupně a ochutnáváme (někdo má raději omáčku sladší, někdo pikantnější). Vytvoří se zahoustlý voňavý, pikantní sirup, který spojuje kousky ovoce.
Krok 3: Ve skleničkách zavařujeme 20 minut při 80 °C. Podáváme jako přílohu k masu.
Jak připravit omáčku čatní ze zeleniny nebo z ovoce
Zveřejněno 2. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Meruňkové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLkj
Moje poznámka
Meruňkové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLkj
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 47 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 7 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 8 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 8 hodinami
Tématické fráze:
čatní z meruněk,
meruňkové chutney,
meruňkové chutney recept,
chutney z merunek,
čatny z meruněk,
čatní recept,
meruňkové chatni,
chatni z meruněk,
meruňkové chatney,
merunková chutney,
visnove catni,
chatnee,
čatní z meruněk recept,
maruňkové čatní,
čatné z meruněk recept,
recept na čatni z meruněk,
chatni meruňkové,
meruňkový chatney,
meruňové čatní,
merunková omáčka k masu
Suroviny:
meruňky,
jablko,
rozinky,
cukr,
voda,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
zázvor,
chilli,
ocet
Komentáře (7)