Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Variace na domácí boršč

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 728 kJ /
413 kcal
Bílkoviny9,67 g
Tuky18,01 g
Vláknina19,88 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 664 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy43,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme vývar. Do velkého hrnce dáme žebírka, očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu včetně celého oloupaného česneku, přidáme všechno koření, zalijeme vodou a necháme pomalu asi hodinu vařit. Až se maso uvaří, tak vývar slijeme, zeleninu vyhodíme, maso ze žebírek obereme, dáme stranou a později použijeme do boršče. Krok 2: Na špeku zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno do sklovita. Přidáme očištěnou a na malé kostky nakrájenou kořenovou zeleninu včetně řepy, (pozor řepa silně barví, je dobré použít slabé plastové rukavice).  Krok 3: Jakmile je zelenina orestovaná s lehce hnědým nádechem, tak přidáme rajský protlak a dorestujeme spolu se zeleninou. Poté zalijeme vývarem, přidáme nakrájené maso a na kostky nakrájené brambory. Krok 4: Zelí nakrájíme na silnější proužky (dle vlastní chuti můžeme udělat velmi jemné). Ke konci, kdy je zelenina al dente, přidáme zelí. Povaříme a můžeme podávat.

Zveřejněno 29. 1. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Klasický boršč se podává se zakysanou smetanou, tu si může každý přidat dle vlastní chuti, Já ji nepoužívám, ale každý si dá dle svého rozmaru :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na domácí boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owwB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na domácí boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owwB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

MamlajdaD: Děkuji, byl to první pokus, ale bylo to opravdu dobré, akorát já nemusím tu smetanu :-)

To vypadá dobře! Boršč mám moc ráda! :-K:-K:-K

Suroviny:
žebra, pepř černý, bobkový list, celer, koření nové koření, mrkev, petržel, česnek, sůl, voda, vývar, brambory, špek, cibulka, celer, mrkev, petržel, řepa červená, zelí, protlak rajčatový

Přidat fotografie receptu