Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerová bulharská polévka

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 651 kJ /
634 kcal
Bílkoviny10,86 g
Tuky23,61 g
Vláknina27,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 354 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy82,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme cibule, nastrouháme celer (já ho strouhala nahrubo), najemno mrkev. Papriku nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Vše přidáme k cibuli, chvilku restujeme. Zalijeme 2 litry vody či zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme na hranolky nakrájené brambory. Osolíme, vaříme cca 15 minut. Krok 3: Až budou brambory měkké, přidáme 4 lžíce protlaku, kopr, petrželku. Necháme přejít varem. Ochutíme cukrem, citronovou šťávou a dosolíme.

Zveřejněno 5. 2. 2021

Poznámka autorky Petra Dvor.

Receptem jsem se inspirovala v kuchařce ze Svatojánu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová bulharská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPAw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová bulharská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPAw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eja57: Také mám tyto kuchařky ráda:-)

Moc dobrá byla:-!
Svatoján je i moje oblíbená inspirace.

Vyzkouším :-D:-D:-D:-D

Simona Skolakova: určitě Vám bude chutnat :-)

Dala bych si takovou polévku a ráda,my jsme doma na polévky,tak tuto vyzkouším ta mi láká<3;-)

Suroviny:
olej, cibule, celer, mrkev, paprika čerstvá zelená, brambory, sůl, protlak rajčatový, petrželka, cukr, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu