Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Enzo La Bomba

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dejvhorak

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 055 kJ /
3 120 kcal
Bílkoviny71,92 g
Tuky89,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 790 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy307,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy, kterou umístíme nad vodní lázeň vložíme žloutky, které rozmícháme v mléce a přidáme kondenzované mléko Krok 2: Přidáme zrníčka z jednoho vanilkového lusku Krok 3: Směs promícháme a pomalinku zahříváme do krémové konzistence (jako šodó) Krok 4: Necháme zchladnout minimálně na 50°C a přidáme rum dle chuti Krok 5: Řádně promícháme a přelijeme do vyvařené lahve, kterou po vychladnutí umístíme na 14 dní do lednice.

Zveřejněno 15. 2. 2021

Poznámka autora Dejvhorak

Bombardino je alkoholický nápoj původem z Itálie. Je docela podobný našemu vaječnému koňaku, který je o něco silnější. Nejčastěji ho potkáte u sjezdovky, kde si ho můžete dát na zahřátí. Bombardino se ale také může podávat smíchané s kávou. Je to velice chutný nápoj, rychle vás zahřeje a díky kávě i pořádně nakopne. Na ozdobu použijte šlehačku, která celý nápoj ještě vylepší. Ochutnejte a zamilujte si tento nápoj na studené zimní večery.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Enzo La Bomba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XN1A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Enzo La Bomba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XN1A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
alkohol, likér vaječný, káva espresso, šlehačka, čokoláda hořká, mléko kondenzované, mléko plnotučné, lusk vanilkový, žloutek, rum

Přidat fotografie receptu