Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crème brûlée (pro chlapy)

Připravit jemný vanilkový krém s vrstvou zkaramelizovaného cukru na povrchu není vůbec složité. Stačí svařit smetanu s cukrem a vanilkou, vmíchat do ní žloutky a péct ve vodní lázni. Po vychladnutí flambovací pistolí vytvoříme karamelizovanou krustu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rizekB

Snadný

Doba přípravy 67 min Doba přípravy: 2 min Doba tepelné úpravy: 65 min

67 min (2 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 237 kJ /
535 kcal
Bílkoviny10,36 g
Tuky50,15 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 551 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy10,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív připravíme krém. Vlijeme smetanu do menšího kastrolu, přidáme cukr, semínka z vanilkového lusku a začneme vařit. Těsně před tím, než směs začne vřít, stáhneme kastrol ze sporáku a metlou vmícháme žloutky. Krok 2: Takto připravenou směs rozdělíme do keramických zapékacích misek. Krok 3: Misky vložíme do hlubšího pekáče, zalijeme do poloviny výšky misek vodou a pečeme 60 minut v troubě při 90 °C. Hotový crème brûlée necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Krok 4: Potom ho posypeme cukrem tak, aby vytvořil tenkou vrstvičku. Flambovací pistolí cukr roztavíme. Krok 5: Podáváme vlažné.

TIP: Jak na crème brûlée

Zveřejněno 16. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème brûlée (pro chlapy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrBO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème brûlée (pro chlapy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrBO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

yanull: Z 1/2 litru smetany, 5-6 zloutku, 100 g cukru, vanilka + dalsich cca 40 g na vytvoreni karamelove krusty by melo vyjit 4 - 5 porci, takze toto tezko budou 3 porce, mozna dve opravdu mini porcicky.
Zloutky je treba nejprve vyslehat s cukrem do bile peny a pak teprve pomalu smichat s horkou smetanou. Cukru je v receptu rozhodne malo, asi "chlapi" nemaji radi sladke :-8

bofinka: Není zde napsáno, kolik je z tohoto množství porcí, ale 1 cm vrstvu zapékat hodinu, to asi není správně, věřím, že autor receptu se k tomu vyjádří :-K

Jeden centimetr kremu do kazde misky:-?

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr krystal, žloutek, vanilka, cukr krystal

Přidat fotografie receptu