Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kuřecí prsa s třepanými pórkovými bramborami

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 771 kJ /
1 379 kcal
Bílkoviny246,85 g
Tuky39,36 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 617 mg
Sodík 1,39 g
Sůl3,42 g
Sacharidy8,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nařízneme, ale nedořízneme a rozložíme jako knihu. Malinko zlehka naklepeme a osolíme. Připravíme marinádu ze všech surovin, kromě soli. Připravené maso pořádně obalíme a odložíme nejméně dvě hodiny, klidně přes noc. Druhý den maso před pečením vytáhneme půl hodiny předem. Krok 2: Připravíme plech s pečícím papírem a potřeme ho olejem. Předehřejeme troubu na 200 st., plech dáme na asi na 5 minut dovnitř. Maso otřeme z jedné strany a tou stranou položíme na rozehřátý plech. Zbytek marinády rozetřeme na maso. Pečeme bez otáčení 20-25 minut dozlatova. Zbytečně maso nevysušujeme. Krok 3: Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Pórek nakrájíme nadrobno. Brambory scedíme a ihned do horkých brambor přidáme pórek a porci másla (nešetříme). Hrnec přikryjeme poklicí a pořádně s hrncem třeseme, aby se všechny obalily a provoněly pórkem. Podáváme s upečenými řízečky.

Zveřejněno 16. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kuřecí prsa s třepanými pórkovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxG2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kuřecí prsa s třepanými pórkovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxG2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

HankaR.: Moc děkuji..:-K:-K

Naprosto dokonalé! Snadná příprava, dostupné ingredience a prakticky oběd bez práce <3 Měla jsem krůtí prsa.

KUKI1: To mám radost, děkuji za zprávu..:-K:-K

mika59: Tak jsem recept konečně vyzkoušela, plech jsem zapomněla předehřát, maso jsem neotřela, přesto bylo vynikající. Jednoduchý a přitom opět skvělý recept:yes:

<3

KUKI1: Aby se z e spodní strany opeklo a nebylo tzv. "rozblemcané". Stačí trochu, jen třeba o hranu misky.

Jaký má prosím význam otírat maso z jedné strany? Jinak recept vypadá skvěle. Děkuji :yes:

hospodyne: Já děkuji, když pominu dobu naložení, tak je to rychlovka. A jsou šťavnaté a křehké. :-K

:-K:yes::yes: krása, musí to být moc dobré. Já v sezoně nevím, co už s tímto masem vymyslet. Všichni by chtěli jen stehna. A aby to bylo rychlé. Dík za nápad.:yes::yes:

Suroviny:
prsa kuřecí, majonéza, omáčka chilli sladká, hořčice, olej, česnek, paprika sušená sladká, pepř, sůl, brambory, pórek, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu