Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové sušenky s jahodami a kousky bílé čokolády

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lukas cirjak Lukas cirjak

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 24 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 480 kJ /
2 744 kcal
Bílkoviny54,53 g
Tuky115,81 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 481 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy364,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do misky, pridáme k nim 2 lyžice citrónovej šťavy, premiešame a necháme odstáť. Krok 2: Do misky dáme múku, pridáme prášok do pečiva a štipku soli. Premiešame. Krok 3: Pripravíme cesto. Do misky dáme maslo izbovej teploty a kryštálový cukor. Vyšľaháme. Krok 4: Pridáme tvaroh a premiešame. Pridáme pripravenú zmes múky a prášku do pečiva. Opäť vyšľaháme. Pridáme vajíčko a zrniečka z vanilkového struku. Vyšľaháme. Krok 5: Nakoniec pridáme kúsky bielej čokolády a ručne poriadne premiešame. Krok 6: Do nakrájaných odstátych jahôd pridáme 2 lyžice hladkej múky a zľahka premiešame. Pridáme ich do cesta a opäť ručne premiešame. Krok 7: Pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Cesto vložíme do cukrárenského vrecka a pomocou okrúhlej formy nastriekame na plech kolieska (priemer cca 5-5,5 cm). Krok 8: Pečieme 13 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 175 °C. Sušienky budú jemné a nadýchane.

Zveřejněno 16. 2. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové sušenky s jahodami a kousky bílé čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyJ2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové sušenky s jahodami a kousky bílé čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyJ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jahody, šťáva citronová, mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, máslo, cukr, tvaroh měkký, vejce, lusk vanilkový, čokoláda bílá, mouka hladká

Přidat fotografie receptu