Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťouchané brambory s cibulkou

Voňavé šťouchané brambory jsou velmi oblíbenou přílohou a dají se připravit na mnoho způsobů. Stačí třeba k pošťouchaným bramborám přidat trochu másla a jarní cibulky a v kombinaci se smaženým nebo pečeným masem je výborný oběd na stole.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Aronoele Aronoele

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 104 kJ /
1 220 kcal
Bílkoviny16,56 g
Tuky66,40 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy130,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. Krok 2: Když jsou měkké, tak vodu slijeme a přidáme máslo. Krok 3: Necháme přikryté pokličkou a pak proházíme, aby se brambory dobře omastily. Pak je rouzšťoucháme. Krok 4: Na trošce olivového oleje orestujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, přimícháme ji do brambor, dosolíme a opepříme podle chuti. Krok 5: Podáváme s oblíbeným masem.

TIP: Jak na šťouchané brambory

Zveřejněno 3. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťouchané brambory s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voY8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťouchané brambory s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voY8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

"Šťouchané brambory s cibulkou"
...ale tady souhlasím s JanaDorazinova: :-)

Brambory jsou velmi dobré... Dělám si je i samotné jen tak na chuť, ale vařím si je ve slupce, mají lepší chuť.:-p

Vašek Vdolek: Pokud vám z toho vznikla bramborová kaše, není chyba v receptu, ale u vás.:-D

:no:Vašek Vdolek:

Vašek Vdolek 28. 1. 2013 09:19
Tereza Blazkova:
Vám chutná bramborová kaše?

Rychlé, výborné, perfektní !!! :-D

Chuté a hlavně jednoduché :-)):yes::-p:-)

Byly vynikající :yes:, budu je dělat určitě častěji. Dokonce mi i více chutnaly než bramborová kaše. ;-)

Jednoduché a chutné.:yes:
Tonda - u Papriky již přejezen

Taky přeju hezký den a asi každá zůstaneme u toho svého postupu :-D:-D:-D

Ale néé "o pánev", to jsem se upsala. :-8 O hrnec jsem chtěla říct. Brambory zcedím, přikryju a pořádně s nimi třesu, prohazuju je, krásně se rozpadnou. Pak přidám tu cibulku. :-)
Takhle dělám i menší celé brambory, uvařené, otluču v hrnci, vyklopím na plech s rozpáleným olejem a opeču dozlatova v troubě. Mají pak krásnou křupavou krustičku.
Merylas přeji hezký den:-D:-D

Bazalko, nebudu se přít skrz šťouchaných brambor, ať si je každý dělá jak chce:-)) Já si pod tím názvem představuji něco jiného, než prohození na pánvi. V receptu se píše, že se prohazuje v hrnci, v kterém se vařily, tak to já bych vůbec neprohodila, když ho mám plný a než vařit v nějakém Golemovi nebo horké brambory přendávat na pánvičku, to si raději šťouchnu:-D A taky záleží na varném typu brambor.A jestli ty na pánvi si vypomáháš vidličkou, tak nevidím rozdíl:-)

Merylas, když jsou brambory nakrájené na malé kousky, tak tím řádným prohozením se samy rozšťouchnou, skoro rozpadnou, o pánev a případně se jim vidličkou trochu pomůže, nóó. Oba recepty jsou fajn. :-):-)

Bazalko, ony šťouchané vůbec nejsou, ani trochu ;-) Šťouchané jsou v podobném receptu a záleží na každém, jak moc si je rozšťouchá:-)

Líbí se mi, že i když jsou šťouchané, tak nejsou rozšťouchané na kaši, ale jen pořádně "prohozené". Čerstvé máslo a jarní cibulka osmahnutá na olivovém oleji s dobrou mořskou solí nemá chybu. Oblíbené maso ani nemusí být. :yes::yes::-)

Tématické fráze:
šťouchané brambory, šťouchané brambory s jarní cibulkou, šťouchané brambory recept, brambory s cibulkou, top recepty šťouchané brambory, šťouchané brambory se slaninou, štouchaný brambory, recept šťouchané brambory, recept na štouchané brambory, brambory na cibulce, š´touchané brambory, štouchané brambory s jarní cibulkou a slaninou, recepty šťouchané brambory, stouchany brambor, brambory s cibulí, brambory s jarní cibulkou, postup štouchanych brambor, stouchane brambor, štouchané brambory se smetanou, brambory šťouchané

Suroviny:
brambory, cibulka jarní, máslo, sůl mořská, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu