Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené pohankovo-brokolicové karbanátky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 862 kJ /
1 401 kcal
Bílkoviny59,33 g
Tuky24,31 g
Vláknina44,86 g
Cholesterol 472 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy215,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín. Krok 2: Brokolicu rozoberieme na ružičky, ktoré 3 min povaríme. Scedíme. Krok 3: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Krok 4: Pridáme nasekanú brokolicu. Krátko orestujeme. Odstavíme z ohňa a pridáme pohánku a nasucho opražené semienka. Krok 5: Pridáme vajce a žĺtok, podľa chuti dosolíme a okoreníme. Dobre premiešame. Zahustíme trochou krupičky, nie veľa, len toľko, aby sa dali tvarovať fašírky. Pridávame ju postupne, najprv 3 lyžice, necháme nabobtnať a potom uvidíme, či ešte treba pridať, alebo nie. Krok 6: Z masy tvarujeme fašírky a ukladáme na papierom vyložený plech. Krok 7: Pečieme v rúre na 200°C asi 20 minút. Krok 8: Upečené posypeme pred podávaním kôprom.

Zveřejněno 19. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené pohankovo-brokolicové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Vnx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené pohankovo-brokolicové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Vnx

Marie

Suroviny:
pohanka, brokolice, cibule, česnek, olej, vejce, žloutek, semínka slunečnicová, kopr, pepř, sůl, krupice dětská

Přidat fotografie receptu