Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb bez hnětení

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 970 kJ /
2 144 kcal
Bílkoviny68,10 g
Tuky10,95 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,01 g
Sůl15,00 g
Sacharidy433,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velké míse smícháme všechny suroviny. Těsto bude lepivé a řidší, než jste u kynutého těsta zvyklí, ale to vůbec nevadí. Mísu zakryjeme a necháme při pokojové teplotě odpočívat zhruba půl hodiny. Těsto krátce promícháme, přendáme do mísy vyložené pečícím papírem, což nám pomůže udržet tvar bochníčku, ovšem mísa nesmí být větší než průměr hrnce. Krok 2: Necháme přikryté vykynout, někdy to trvá 30 minut, jindy i hodinu. Troubu i s hrncem a poklicí rozpálíme na 240°C. Horký hrnec vyndáme z trouby, ihned do něj vložíme chléb i s pečícím papírem, přikryjeme poklicí a dáme péct na 25 minut. Opatrně vyndáme pečící papír a chléb dopečeme v hrnci bez poklice dalších 20-30 minut podle barvy kůrky. Hotový chléb necháme vychladnout na mřížce.

Zveřejněno 19. 2. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glBY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glBY

Marie

Komentáře (5)

MiskaKulicka: rozumiem, ja z misy, kde to kysne, cesto vyklopím do rozpálenej jenskej nádoby. Ošatku používam pri pečení "klasických" chlebov.

magdalenka: Není zásadní, ani důležitý. Pokud má člověk například ošatku na kynutí a šikovné ruce na vyklopení z ošatky do hrnce, papír opravdu nepotřebuje. Ovšem já zatím ošatku nemám, tudíž chleba kyne v míse, a proto to raději přenáším na papíru ;-)

MiskaKulicka: Pečiem často chlieb "bez hnětení" (jeden z podobných receptov), papier nedávam, myslím, že nemá zmysel.

casino: kmín a ocet používám spíše u žitného chleba, do toho jednoduchého mi nesedí, nechutná. Ruce mám dvě jako každý jiný a s vyndaváním papíru nemám žádný problém :-Q pokud máte oblíbený recept a postup, zůstaňte u něj :yes:

"Chléb bez hnětení"
Chlebů bez hnětení není nikdy dost, že ;-)
Přínos rcp vidím v použití jednotek SI :yes:
Kmín (a ocet) není patrně po chuti, že :-)
Ale: "Opatrně vyndáme pečící papír a chléb dopečeme..."
Tak to bych rád viděl, mi vždycky jedna ruka chyběla :-D
No a proto to dělám stejně jako Leošek https://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chle...

Suroviny:
mouka chlebová, mouka celozrnna pšeničná, voda, droždí sušené, sůl

Přidat fotografie receptu