Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báječný Margot dort / řez

Inspirací na dokonalé moučníky a dorty není nikdy dost. V tomto receptu vám přinášíme dokonalý korpus, který je proložený smetanovo-tvarohovým krémem s oblíbenou kokosovou tyčinkou. Dozdobit pak můžete třeba strouhanou čokoládou.

Hodnocení receptu je 5,0 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 25 min

125 min (100 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 22 cm nebo menší pekáček

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 859 kJ /
3 551 kcal
Bílkoviny109,04 g
Tuky241,28 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 672 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy233,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky dáme do mísy s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět dobře promícháme. Krok 2: Bílky vyšleháme do pevného sněhu a zlehka je vmícháme do připraveného těsta. Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do růžova, vyzkoušíme špejlí, zda na ni těsto nelepí. Po upečení necháme zchladnout. Krok 4: Smetany ke šlehání vyšleháme na šlehačku s vanilkovým cukrem a cca plnější lžící moučkového cukru. Přidáme měkký tvaroh, který zašleháme do šlehačky a vmícháme i na velkých slzách nastrouhané Margot čokolády. Před strouháním můžete vložit čokolády na chvíli do mrazáku. Krok 5: Korpus prokrojíme na dva až tři pláty, které promažeme připraveným krémem. Chceme-li, můžeme pláty před pomazáním pokapat rumem nebo likérem dle chuti. Krok 6: Poslední vrstva je krémová a tu ještě posypeme nastrouhanou Margot čokoládou. Jako posyp můžeme zvolit i klasickou čokoládu nebo kakao.

TIP: Jednoduchý návod na výrobu čokoládového zdobení

Zveřejněno 20. 2. 2021

Poznámka autora recepty73

Dort/řez není nutné nechávat dlouho proležet. Je velmi jedlý už po vychlazení :-) a je jedno, jestli máme prokrojeno na tři nebo dva pláty.

Margotky jsou opravdu velmi sladké, proto je krém lepší doslazovat postupně, pokud vůbec, aby zůstal dort/řez, lahodným a svěžím, prostě nepřeslazeným...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječný Margot dort / řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LxXw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječný Margot dort / řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LxXw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné foto :yes::-K

Dort je opravdu moc výborný <3

:yes: Chutnalo. :-K;-):-) Fotku prikladám.

Marcela Kr.: ...děkuji za důvěru, krásné foto a pochvalu:-K:-K:-K ...jsem rád, že Vám chutnal, to je vždy ta nejlepší zpráva:yes::-K

Výborný! Povedl se na poprvé. Jen nebyl tak vysoký, abych ho mohla dvakrát prokrojit-nedávala jsem vůbec kypřidlo. Náplň jsem osladila jen jednou lžící domácího mouč. cukru, je lehký, svěží a přesto dobře drží. Foto dortíku na zasněženém stole přikládám. Doporučovala bych přihodit i kategorii dorty.

gogyna: ...děkuji:-K:-K:-K

Krásný dort. :yes::yes::yes:

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, tvaroh měkký, cukr vanilkový, cukr moučkový, tyčinka čokoládová, čokoláda margot, korpus, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu