Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báječný Margot dort / řez

Inspirací na dokonalé moučníky a dorty není nikdy dost. V tomto receptu vám přinášíme dokonalý korpus, který je proložený smetanovo-tvarohovým krémem s oblíbenou kokosovou tyčinkou. Dozdobit pak můžete třeba strouhanou čokoládou.

Hodnocení receptu je 5,0 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 25 min

125 min (100 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 22 cm nebo menší pekáček

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 859 kJ /
3 551 kcal
Bílkoviny109,04 g
Tuky241,28 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 672 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy233,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky dáme do mísy s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět dobře promícháme. Krok 2: Bílky vyšleháme do pevného sněhu a zlehka je vmícháme do připraveného těsta. Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do růžova, vyzkoušíme špejlí, zda na ni těsto nelepí. Po upečení necháme zchladnout. Krok 4: Smetany ke šlehání vyšleháme na šlehačku s vanilkovým cukrem a cca plnější lžící moučkového cukru. Přidáme měkký tvaroh, který zašleháme do šlehačky a vmícháme i na velkých slzách nastrouhané Margot čokolády. Před strouháním můžete vložit čokolády na chvíli do mrazáku. Krok 5: Korpus prokrojíme na dva až tři pláty, které promažeme připraveným krémem. Chceme-li, můžeme pláty před pomazáním pokapat rumem nebo likérem dle chuti. Krok 6: Poslední vrstva je krémová a tu ještě posypeme nastrouhanou Margot čokoládou. Jako posyp můžeme zvolit i klasickou čokoládu nebo kakao.

TIP: Jednoduchý návod na výrobu čokoládového zdobení

Zveřejněno 20. 2. 2021

Poznámka autora recepty73

Dort/řez není nutné nechávat dlouho proležet. Je velmi jedlý už po vychlazení :-) a je jedno, jestli máme prokrojeno na tři nebo dva pláty.

Margotky jsou opravdu velmi sladké, proto je krém lepší doslazovat postupně, pokud vůbec, aby zůstal dort/řez, lahodným a svěžím, prostě nepřeslazeným...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječný Margot dort / řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LxXw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječný Margot dort / řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LxXw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné foto :yes::-K

Dort je opravdu moc výborný <3

:yes: Chutnalo. :-K;-):-) Fotku prikladám.

Marcela Kr.: ...děkuji za důvěru, krásné foto a pochvalu:-K:-K:-K ...jsem rád, že Vám chutnal, to je vždy ta nejlepší zpráva:yes::-K

Výborný! Povedl se na poprvé. Jen nebyl tak vysoký, abych ho mohla dvakrát prokrojit-nedávala jsem vůbec kypřidlo. Náplň jsem osladila jen jednou lžící domácího mouč. cukru, je lehký, svěží a přesto dobře drží. Foto dortíku na zasněženém stole přikládám. Doporučovala bych přihodit i kategorii dorty.

gogyna: ...děkuji:-K:-K:-K

Krásný dort. :yes::yes::yes:

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, tvaroh měkký, cukr vanilkový, cukr moučkový, tyčinka čokoládová, čokoláda margot, korpus, máslo, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu