Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravské bramboráky s uzeným masem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Justcook.cz

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 831 kJ /
1 633 kcal
Bílkoviny90,01 g
Tuky33,40 g
Vláknina28,43 g
Cholesterol 875 mg
Sodík 1,64 g
Sůl3,63 g
Sacharidy232,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oškrábeme brambory. Očistíme česnek, který nakrájíme na drobné plátky. Oloupeme cibuli, kterou nakrájíme najemno. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky. Krok 2: Oškrabané brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Krok 3: Na pánev dáme trošku oleje, který rozehřejeme. Přidáme nakrájenou cibulku, kterou mírně orestujeme, následně přidáme česnek a uzené maso. Vše důkladně orestujeme Krok 4: Směs z pánve přidáme do nastrouhaných brambor, promícháme, přidáme vejce, sůl, majoránku, kmín a pepř. Přidáme hladkou mouku. Směs důkladně promícháme. Krok 5: Smažíme v lívanečníku s troškou oleje, kde směs naneseme pomocí polévkových lžiček. Smažíme oboustranně, obracíme pomocí polévkových lžiček.

Zveřejněno 21. 2. 2021

Poznámka autora Justcook.cz

Na místo lívanečníku můžeme smažit i ploché pánvi, kde vytváříme větší nebo menší placky.

https://youtu.be/4jeX3qRx128

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské bramboráky s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QD3l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské bramboráky s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QD3l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, maso uzené, česnek, cibule, vejce, mouka hladká, sůl, pepř, kmín celý, majoránka, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu