Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlovo-tvarohový koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 321 kJ /
1 750 kcal
Bílkoviny72,76 g
Tuky52,90 g
Vláknina21,68 g
Cholesterol 82 mg
Sodík 406 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy234,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pšeno (jáhly) dáme do mlieka a pomaly uvaríme domäkka. Odstavíme a potom v ňom rozmiešame med a napučanú želatínu (necháme ju napučať len v trošičke vody, 2-3 lyžice). Krok 2: Vmiešame tvaroh, škoricu a kokos.
Nakoniec vmiešame menšie kúsky ovocia. Krok 3: Masu dáme do vodou vypláchnutej tortovej formy a necháme vychladnúť.
Potom vložíme do chladničky aspoň na 12 hodín. Krok 4: Pred podávaním odoberieme prstenec formy a nakrájame.
Ozdobíme podľa svojej chuti.

Zveřejněno 25. 2. 2021

Poznámka autorky tejaja

Pôvodný recept mám z knihy Fit recepty, ale tam namiesto pšena bola použitá ryža. Prispôsobila som si to so pšenom a je to výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlovo-tvarohový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dmpn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlovo-tvarohový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dmpn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Gabina: :-KGabika, nikdy som jáhly nesparovala, a používam ich desaťročia, a nikdy horké neboli. ;-) Prepláchnem vodou a dám variť. ;-)

Neměly by se jahly nejdriv spařit horkou vodou, aby nebyly hořké?

Suroviny:
jáhly, mléko, tvaroh jemný, med, skořice, kokos, želatina, ovoce

Přidat fotografie receptu