Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená čočka na kyselo

Jednoduché jídlo plné potřebných bílkovin, to je čočka na kyselo. Recept je snadný a výsledek vypadá i chutná skvěle. Červená čočka je navíc vhodná úplně pro všechny, neboť nenadýmá a má skvělou chuť.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Likoocrcz Likoocrcz

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 528 kJ /
1 560 kcal
Bílkoviny93,72 g
Tuky49,19 g
Vláknina50,78 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 411 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy161,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku propereme a necháme chvíli namočenou. Krok 2: Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na sádle a zalijeme vodou. Krok 3: Přidáme čočku a vaříme doměkka, asi 15 minut. Dle potřeby přilijeme vodu. Krok 4: Mezitím na pánvičce uděláme volská oka nebo vejce uvaříme natvrdo, jak kdo má rád. Krok 5: Když je čočka měkká, přidáme pepř, sůl, ocet, promáčkneme česnek a zahustíme moukou, rozmíchanou ve studené vodě. Chvíli provaříme a dosolíme dle chuti. Krok 6: Na talíř přidáme vejce a kyselou okurku. Čočku na kyselo podáváme s čerstvým chlebem.

TIP: Červená čočka v kuchyni. Jaká další jídla z ní můžeme připravit?

Zveřejněno 25. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená čočka na kyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LxM4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená čočka na kyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LxM4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
čočka červená, cibule, mouka hladká, sůl, pepř mletý, ocet, česnek, sádlo, vejce, okurky sterilované, chléb

Přidat fotografie receptu