Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 278 kJ / 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,20 g |
Tuky | 23,18 g |
Vláknina | 3,96 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 36,76 g |
Postup přípravy
Když se začne vařit, snížíme teplotu, mírně osolíme a necháme pozvolna vařit asi 12 minut.
Zatím očistíme a nadrobno nakrájíme brambory a šalotku. Nasekáme opláchnutou a okapanou petrželovou nať. Krok 2: Uvařenou rybu vyndáme do misky a udržujeme teplou. Do vody kde se ryba vařila dáme brambory a cibuli, přivedeme opět k varu a vaříme do změknutí. Jsou - li brambory měkké , rozmixujeme vše do hladké konzistence, přilijeme smetanu, případně můžeme zředit mlékem. Krok 3: Vložíme rybu, okořeníme muškátovým květem, pepřem a dle chuti dosolíme. Přivedeme zvolna k varu ale už dál nevaříme, odstavíme a vmícháme máslo. Ihned podáváme a na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Zveřejněno 27. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skotská smetanová rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Y4v
Moje poznámka
Skotská smetanová rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Y4v
Nejnovější recepty
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 17 minutami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 2 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 7 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 16 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 19 minutami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 29 minutami
Velikonoční mazanec
Mili5 před 45 minutami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Eva1mamina před 1 hodinou
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 1 hodinou
Valašské frgály
Hajcman před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
PetraJ7 před 2 hodinami
Slávky dušené na víně
sarki před 2 hodinami
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 2 hodinami
Suroviny:
filet z tresky,
brambory,
cibule šalotka,
voda,
smetana,
máslo,
sůl,
pepř bílý,
květ muškátový,
pažitka
Komentáře (2)