Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený vepřový jazyk

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 236 kJ /
295 kcal
Bílkoviny20,10 g
Tuky15,47 g
Vláknina8,59 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy17,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky ihned přendáme do studené vody a po vychladnutí je oloupeme. Vývar použijeme na polévku. Očištěné jazyky nakrájíme na cca 1,5 cm plátky. Krok 2: Připravíme mouku, rozšlehané vejce s hořčicí a s utřeným česnekem a strouhanku se špetkou chilli. Jednotlivé kousky obalujeme klasicky v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji poměrně zprudka dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme s vařenými bramborami, kaší nebo chlebem, i po studenu.

Zveřejněno 1. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený vepřový jazyk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lBQ6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený vepřový jazyk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lBQ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Vynikající jídlo....:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:

rihana: Ano, píšu to v bodu č.1.. Vývar je výborný a děkuji :-K:-K

Super a z té vody se dá udělat polévka, ne?

Suroviny:
jazyk vepřový, cibule, česnek, mrkev, celer, pepř celý, sůl, mouka polohrubá, vejce, hořčice, česnek, strouhanka, koření chilli sušené, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu