Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,10 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 8,59 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 17,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky ihned přendáme do studené vody a po vychladnutí je oloupeme. Vývar použijeme na polévku. Očištěné jazyky nakrájíme na cca 1,5 cm plátky.
Krok 2: Připravíme mouku, rozšlehané vejce s hořčicí a s utřeným česnekem a strouhanku se špetkou chilli. Jednotlivé kousky obalujeme klasicky v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji poměrně zprudka dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme s vařenými bramborami, kaší nebo chlebem, i po studenu.
Zveřejněno 1. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený vepřový jazyk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lBQ6
Moje poznámka
Smažený vepřový jazyk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lBQ6
Nejnovější recepty
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Přidáno před 2 hodinami
Mini tiramisu
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky III
Přidáno před 19 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno 8. 4. 2025 10:02
Andělská čokoláda
Přidáno 8. 4. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí rarášci z trouby
veronika_straka před 1 minutou
Bramboračka
david.k před 2 minutami
Holandský mletý řízek se sýrem
Vokro před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Janet.P před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Lubos74 před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
janickajan před 2 hodinami
Kuřecí prsa na paprice
Ivcaaa před 2 hodinami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Radka61 před 5 hodinami
Kuřecí maso v celerové omáčce
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
El.Magios před 6 hodinami
Suroviny:
jazyk vepřový,
cibule,
česnek,
mrkev,
celer,
pepř celý,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
hořčice,
česnek,
strouhanka,
koření chilli sušené,
tuk na smažení
Komentáře (4)