Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halászlé pro Čechy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

drsatjak

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie415 kJ /
99 kcal
Bílkoviny3,03 g
Tuky0,84 g
Vláknina4,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí porce prosolit a vložit do vody s česnekem a kořením a asi hodinu pomalu vařít ("táhnout"). Krok 2: Mezitím usmažit cibuli na troše špeku či sádla, přidat kořenovou zeleninu a brambor, okořenit pepřem a novým kořením (ev. přidat zeleninový bujón). Povařit cca 20 minut a propasírovat (rozmixovat). Krok 3: Uvařené ryby obrat, maso vložit do zeleninového základu, doředit vývarem z ryb (komu nevoní rybina, vývar vyleje a polévku doředí vodou). Přidat oloupaná nakrájená rajčata (nebo pasírovaná z konzervy či protlak), případně jikry či mlíčí (pokud máme), nasypat mletou sladkou papriku, nazdobit čerstvou paprikou, a ještě cca 20 minut povařit. Před koncem ev. dokořenit polévkovým kořením a petrželí (správný Maďar přidá i pálivou papriku).
Podávat s bílým chlebem (zejména je-li halászlé hlavním chodem).

Zveřejněno 6. 3. 2021

Poznámka autora drsatjak

To, co dává polévce maďarský charakter, je paprika, cibule, rajčata a sádlo. Zejména mletou paprikou se nesmí šetřit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halászlé pro Čechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mDZ0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halászlé pro Čechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mDZ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ryba, špek, cibule, zelenina kořenová, brambory, rajče, paprika čerstvá červená, majoránka

Přidat fotografie receptu