Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné lokše

Lokše jsou skvělé jako příloha k masu nebo samostatně, doplněné například o kysanou smetanu či osmaženou cibulku. Tato rustikální pochoutka přináší do kuchyně kus tradice a vůni domácího vaření.

Hodnocení receptu je 3,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 256 kJ /
778 kcal
Bílkoviny30,05 g
Tuky4,60 g
Vláknina25,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy141,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlávkovú kapustu očistíme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle, robotom a pod. Krok 2: Kapustu osolíme a necháme odstáť, zmäkne a pustí šťavu. Krok 3: Pridáme múku podľa potreby, aby sme mohli na pomúčenej ploche vaľkať placky. Stačí hrúbka 2-3 mm a veľkosť do 15 cm, aby sa netrhali, cesto neobsahuje vajce. Je lepkavé, ale s múkou to ide, vždy vyvaľkáme len pár kusov a postupne pečieme. Krok 4: Opekáme pomalšie nasucho na panvici s nepriľnavým povrchom, na platni sporáka a pod. Krok 5: Môžeme po upečení potrieť roztopeným maslom, alebo masťou.

Zveřejněno 9. 3. 2021

Poznámka autora magdalenka

Ide o staré, skoro zabudnuté jedlo, u nás sa kedysi tieto lokše robili k sýtej polievke. Chutia však aj samotné, napr. s čajom na večeru.

Do cesta môžeme pridať čierne korenie alebo aj vajce a viac múky, ale u nás sa robili kapustové lokše takto jednoducho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné lokše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ON7g

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné lokše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ON7g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí hlávkové, sůl, mouka hladká, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu