Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč se sušenými švestkami

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 113 kJ /
2 895 kcal
Bílkoviny66,07 g
Tuky85,15 g
Vláknina25,70 g
Cholesterol 517 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy453,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetky prísady na cesto dobre vymiešame (tuk rozpustíme a necháme prechladnúť).
Cesto vylejeme do vymazanej tortovej formy a uhladíme. Krok 2: Navrch poukladáme (trocha zapichneme) narezané slivky. Krok 3: Z masla, cukru a múky urobíme drobenku a posypeme koláč. Krok 4: Necháme pri izbovej teplote cca 30 min podkysnúť. Krok 5: Potom vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 40 minút.

Zveřejněno 10. 3. 2021

Poznámka autorky tejaja

Doma sušené slivky budú asi tvrdšie, tak je vhodné ich pred použitím namáčať vo vode, alebo možno aj v rumr. :))) V obchode kúpené slivky sú mäkké, nie je potrebné namáčanie. Riadime sa podľa toho, ako sú vysušené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RQgL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RQgL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

casino: Ďakujem za vysvetlenie. ;-)Tak som vedela aj ja, len škoda, že to pitie neochutnám. Ja som úplný abstinent. :-D:-D:-8;-) Vynahradím si to na nákype.:-8

Slivoň švestka má u nás vícero názvů https://cs.wikipedia.org/wiki/Slivo%C5%88_%C5%A1ve...
Ale trnka, trnka je ojedinělá https://cs.wikipedia.org/wiki/Trnka_obecn%C3%A1
A je z ní fantastické pití:yes:
https://www.labuznik.cz/recept/snaps-z-planych-trn...

casino: Ďakujeeeem. ;-)

:-K
tejaja:
Na přání vložen rcp na nákyp: https://www.toprecepty.cz/recept/66091-ryzovy-naky...

magdalenka: Áno? Vidíš, to neviem, ja som vedela, že trnkami sa volá jeden druh sliviek, ale môžem sa samozrejme mýliť. :-) Casino vysverlí (aspoň dúfam). Alebo niekto iný. ;-):-D

tejaja: vsetci moji tamojsi pribuzni volaju normalne slivky trnkami. Ako volaju nase trnky, to neviem.:-8

magdalenka: Áno, ja viem, je to druh slivky, len ma zaujíma ten recept.;-)

Na Morave je slivka trnka. Kedysi aj mamka občas dávala do ryžového nákypu miesto hrozienok sušené slivky.

casino: Poprosím o ten recept s trnkami. ;-)

tejaja:
Je s podivem, že rýžový nákyp s trnkami tu patrně není :-O
Sušené švestky do nákypu předem nenamáčím

casino: Ono má každý inú chuť, však? Susedovcom chutilo, ja som zjedla tiež a mne tam tie slivky chutili. ;-) Mala som sušené slivky, tie lidlové boli fakt mäkké, tak som špekulovala, čo s nimi. Viem si ten koláč predstaviť aj so sušenými marhuľami.;-)
Môžem sa opýtať, ako dávate trnky do nákypu? Namáčate ich predom?

tejaja:
Sušené trnky používám do rýžového nákypu :yes:
Švestky si sám suším a vlastních vakuovaných trnek mám hafo a chtěl jsem zkusit něco nového...
Zkusil jsem to :-)
Nezmiňujete zdroj, jedná se tedy patrně o autorský rcp
No, myslím, že sušené trnky v koláči není moc dobrá volba... :-(

Nadja: Naďka, doma sušené budú asi tvrdšie, tak aj áno, dopíšem do poznámky. Ja kupujem v obchode, tieto som kúpila v Lidli, a sú mäkké, netreba ich namáčať. Díky za pripomienku.;-)

Terezko, nezůstanou švestky tvrdé ? Nebylo by lepší je předem namočit (třeba do rumu)..... :-D:-?

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, žloutek, droždí, cukr krystal, mléko, tuk, švestky sušené, mouka polohrubá, cukr krystal, máslo

Přidat fotografie receptu