Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 190 kJ / 2 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,02 g |
Tuky | 123,23 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 312,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Spařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.
Krok 2: Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný sníh.
Krok 3: Pekáč vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou rýžové kaše. Kaši poklademe sušenými švestkami (které není nutno předem vařit ani máčet) a na ně uložíme druhou polovinu rýžové kaše.
Krok 4: Pečeme pod poklicí při asi 175 °C asi 40 minut.
Krok 5: Nákyp je výborný i po studenu.
Někteří si svou porci na talíři pocukrují, někteří si porci pokapají (přelijí) malinovým sirupem.
Někteří si svou porci na talíři pocukrují, někteří si porci pokapají (přelijí) malinovým sirupem.
Zveřejněno 13. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyRB
Moje poznámka
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyRB
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 6 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 11 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 2 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 3 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 5 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 7 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 7 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 7 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 7 hodinami
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
mléko,
máslo,
cukr,
sůl,
žloutek,
kůra citronová,
cukr vanilinový,
bílek,
švestky sušené,
máslo,
strouhanka,
cukr moučkový,
sirup malinový
Komentáře (20)