Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí plec na paprikách

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 918 kJ /
936 kcal
Bílkoviny134,05 g
Tuky37,00 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 321 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy14,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso, zbavené blány, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Do hluboké pánve dáme máslo s olejem a zpěníme drobně nasekanou cibuli. Přidáme maso, mícháme a necháme zatáhnout ze všech stran. Přidáme sladkou papriku a promícháme. Krok 2: Mírně podlijeme, přidáme protlak a za občasného podlévání dusíme do změknutí. Kdo chce omáčku hladkou, vyndá maso stranou a cibuli propasíruje přes sítko. Zalijeme sladkou nebo zakysanou smetanou podle chuti, přidáme francouzské máslo na zahuštění a čerstvou papriku nakrájenou na proužky, krátce podusíme. Krok 3: Maso vrátíme prohřát. Dle chuti omáčku dosolíme a zakápneme citronem. Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.

Zveřejněno 14. 3. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Francouzské máslo -1:1 máslo pokojové teploty a hladkou mouku ručně zpracovat, udělat váleček, ve fólii zabalené vychladit, pak krájet plátky do omáček nebo polévek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí plec na paprikách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J0qD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí plec na paprikách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J0qD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: :-)děkuji za komentář, používám ráda do světlých omáček, nemusí se tak dlouho vařit a jak píšeš je stále k dispozici :-K Hezkou neděli

Francouzské máslo:yes::yes::yes:
Není to úplně běžný způsob, ale já si třeba rostenky na houbach neumím bez něj představit. Vydrží v lednici docela dlouho a je vždy po ruce.

Suroviny:
plecko telecí, sůl, pepř mletý, olej, máslo, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, cukr, paprika, vývar, smetana sladká, máslo francouzské, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu