Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdíčko na zelenině

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 532 kJ /
844 kcal
Bílkoviny28,13 g
Tuky45,83 g
Vláknina60,31 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,60 g
Sacharidy51,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdiečko spolu s celou cibuľou, korením, bobkovým listom a soľou uvaríme (V tlakovom hrnci varím cca 40-45 minút.). Srdiečko necháme vo vode, v ktorej sa varilo, prechladnúť. Krok 2: V hrnci vyškvaríme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme na plátky narezaný cesnak a necháme rozvoňať. Zasypeme kurkumou a múkou, premiešame a necháme kratúčko orestovať, len asi 30 sekúnd. Zalejeme vývarom zo srdiečka a rozmiešame. Vývaru nedávame veľa, len toľko, aby omáčka nebola hustá, ale mali sme riedku šťavu. Krok 3: Nasypeme narezanú fazuľku, osolíme a 10 minút podusíme. Krok 4: Vložíme na tenké plátky nakrájanú stonku zeleru a na ružičky rozobranú brokolicu. Podlejeme vývarom a opäť 5 minút povaríme. Krok 5: Nakoniec pridáme na menšie kocky nakrájané srdiečko a už necháme len krátko prevrieť. Vývaru počas celej doby dusenia pridávame len toľko, aby sme mali dosť šťavy. Krok 6: Podávame s kuskusom, ryžou, nokami...

Zveřejněno 21. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdíčko na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lBxJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdíčko na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lBxJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
srdce vepřové, celer řapíkatý, fazolky zelené, brokolice, slanina uzená, česnek, kurkuma, bobkový list, cibule, mouka hladká, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu