Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný losos a rýžový salát s kedlubnou

Jedním z nejoblíbenějších druhů ryb je bezesporu losos. Předem marinovaný losos oplývá asijskými chutěmi a perfektně jej doplní rýžový salát s kedlubnou, příjemně vonící po hřebíčku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby marinování

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 891 kJ /
2 364 kcal
Bílkoviny183,55 g
Tuky75,67 g
Vláknina18,49 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 510 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy226,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety lososa osolíme, potřeme hoisin omáčkou smíchanou s vínem a v uzavřené misce necháme v chladu marinovat. Nejlépe je, když marinujeme do druhého dne, ale pokud spěcháme, tak alespoň hodinu. Krok 2: Než budeme připravovat lososa, uvaříme v osolené vodě rýži s celou cibulí, do které zapíchneme hřebíčky. Uvařenou rýži necháme vychladnout a vyndáme cibuli. Krok 3: Oloupanou kedlubnu nakrájíme na julienne nudličky, přidáme i nasekané mladé lístky a zakápneme citronovou šťávou. Krok 4: Nasekáme 2-3 snítky hladkolisté petrželky, kterou jsme opláchli a nechali okapat na sítku. Kedlubnu i petrželku přidáme k rýži, zalijeme cca 2 lžícemi olivového oleje, zlehka promícháme, dosolíme a opepříme dle chuti. Krok 5: Filety pak pečeme na pečícím papíru v předem předehřáté troubě na 180°C 4-5 minut z každé strany. Hlídáme, aby se omáčka nepřipálila. Rozkrojený citron nebo silnější plátky opečeme řeznou stranou dozlatova. Krok 6: Opečené filety posypeme sezamem a podáváme s rýžovým salátem.

TIP: Časté chyby při zpracování lososa a jak jim předejít

Zveřejněno 22. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný losos a rýžový salát s kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pJ8r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný losos a rýžový salát s kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pJ8r

Marie

Suroviny:
losos, víno rýžové, semínka sezamová, olej olivový, citron, chilli paprika čerstvá, rýže, cibule, koření hřebíček, sůl, petrželka, kedlubna, olej olivový, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu