Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na víně s povidly

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 343 kJ /
321 kcal
Bílkoviny3,99 g
Tuky1,21 g
Vláknina12,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 177 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy36,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Vložíme do rozehřátého oleje a opečeme z obou stran. Po upečení dáme maso stranou a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme do tmava, ale dáváme pozor, aby se nespálila. Přidáme protlak a povidla, chvilku restujeme a podlijeme vínem. Přidáme divoké koření uzavřené v čajovém sítku. Krok 2: Maso vložíme zpět a zalijeme vývarem tak, aby bylo potopené. Dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, vyndáme i sítko s kořením a omáčku propasírujeme. Nakonec vložíme lžičku másla. Krok 3: Podáváme s karlovarským knedlíkem nebo bramborovými noky.

Zveřejněno 25. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na víně s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y179

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na víně s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y179

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, zelenina kořenová, sůl, pepř, olej, roštěná hovězí, mouka hladká, víno červené, protlak, povidla švestková, vývar, bobkový list, pepř, koření nové koření, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu