Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé hovězí plátky s udon nudlemi

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 167 kJ /
518 kcal
Bílkoviny59,62 g
Tuky25,83 g
Vláknina4,07 g
Cholesterol 118 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,25 g
Sacharidy10,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V rozpálené wok nebo jiné hluboké pánvi na oleji prudce orestujeme maso nakrájené na plátky velikosti soust, přidáme nasekaný zázvor a česnek, necháme rozvonět. Přidáme mrkev, nakrájenou na tenké plátky, a dál restujeme. Krok 2: Po pár minutách přidáme orestovat i kolečka bílé části cibulky a cuketu, kterou nakrájíme na kolečka a pak na šestiny, promícháme a přilijeme omáčky. Nakonec přidáme bambusové výhonky a zahustíme troškou škrobu rozmíchaného ve vodě nebo vývaru. Krok 3: Dle chuti opepříme, přidáme chilli a podáváme s udon nudlemi uvařenými podle návodu na obalu. Na talíři můžeme poházet lístky čerstvého koriandru, nasekanou zelenou částí cibulky a kdo má rád, přidá smaženou cibulku.

Zveřejněno 31. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé hovězí plátky s udon nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dy8A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé hovězí plátky s udon nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dy8A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

casino: vtipné ? piraňa se živí výhradně čerstvým masem :-K hezký den

Marie Svarcova:
No, možná tak pro piraně :-8

casino: Bylo to přesně akorát :-K

Marie Svarcova:
No, když už se oháníte asijskými recepty, tak se jich držte ;-)
Podle postupu, tedy délky tepelné úpravy, to UŽ nebude měkké, ale ani to JEŠTĚ nebude měkké

casino: :yes::-D

casino: :-) dík za komentář - budete se asi divit ale možná proto, že v asijských receptech je vše na kostky nebo nudličky proto, že by se to hůlkami nedalo krájet a proto třeba i řízek je už při podávání nakrájený. :-K Hezký večer a krásné prožití svátků velikonočních Vám i celé vaší rodině.

Eja57:
Napřed jsem vám dal palec hore, protože s rychlou hovězinou mívám podobné problémy ;-(
Posléze jsem si rcp několikrát přečetl a soudím, že klíčová je věta "maso nakrájené na plátky velikosti soust,"
A proč?
No přece proto, že aby se to nemuselo kousat, že ;-)

Eja57: :-) Díky za upozornění, opravila jsem ( teď nevím kde to ještě mám a musím to najít) Podle kluků od sousedů jsou to prostě undon a já to pak napíši :-*) Hezký zbytek dne :-K

maris: :-) moc děkuji máš pravdu , děti tomu tak říkají a já jsem nad tím nepřemýšlela . děkuji za upozornění a přeji hezký zbytek dne (došla jsem až teď domů) :-K

Moc by mi to chutnalo:yes:
Ale já se s hovězím masem v minutkove úpravě nějak míjím....proste to neumím;-(

maris: nemýlís se...dokonce si myslím, že jsem u jiného receptu na to už Marusku upozorňovala...udon je správně...a myslím, že je to zase překlep

Maruško, já nejsem odbornice, ale nemají ty nudle být Udon ? Máš Undon v názvu i v postupu, tak to asi není překlep. ale třeba to tak má být a já se mýlím;-):-) Jinak moc pěkné, určitě by mně chutnalo;-):-8

Suroviny:
hovězí zadní, mrkev, cuketa, cibulka jarní, zázvor, česnek, bambusové výhonky, olej, sojová omáčka světlá, omáčka sojová tmavá, vývar, škrob, pepř mletý, chilli paprika čerstvá, nudle

Přidat fotografie receptu