Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
K přípravě této nadýchané bublaniny s ovocem a drobenkou nepotřebujeme váhu. Postačí nám čtvrtlitrový hrníček a s trochou šikovnosti za hodinu vytáhneme z trouby voňavý a chutný moučník plný ovoce.
Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 372 kJ / 6 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,56 g |
Tuky | 232,87 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 788 mg |
Sodík | 435 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 885,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší pekáček vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Suroviny na těsto přendáme do mísy a ručním šlehačem smícháme dohromady.
Krok 3: Polohrubou mouku, cukr a máslo ručně mneme tak dlouho, dokud nám nevznikne drobivá hmota.
Krok 4: Těsto nalijeme do pekáče, poklademe ovocem dle chuti a posypeme drobenkou.
Krok 5: Pečeme asi 40 minut. Propečení zkontrolujeme pomocí vpíchnutí špejle. Špejle musí být po vytažení suchá.
Zveřejněno 1. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJQl
Moje poznámka
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJQl
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 16 minutami
Plněné ořechy
Handour před 27 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 52 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
olej,
mléko,
vejce,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
ovoce,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (3)