Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silný slepičí vývar

Hodnocení receptu je 4,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pista22 Pista22

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie382 kJ /
91 kcal
Bílkoviny3,53 g
Tuky0,71 g
Vláknina10,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 244 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy12,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici opláchneme a rozporcujeme ji na jednotlivé díly (křídla, stehna, prsa, krk). Zeleninu též očistíme a opláchneme. Krok 2: Do hrnce se studenou vodou vložíme skelet slepice, stehna, křídla, krk, droby, osolíme a vložíme pytlík/sítko s kořením.
Začneme vodu pomalu zahřívat, dokud nedosáhneme bodu varu. Krok 3: Při dosažení varu se zaměříme, aby vývar neprobublával silně, ale jen tak zlehka. Zároveň odebíráme hromadící se sražené bílkoviny, tedy pěnu. Vaříme tak dlouho, dokud se pěna nepřestane tvořit. Krok 4: Pěna se přestala tvořit a my můžeme přidat očištěné kusy zeleniny (kromě petrželové natě). Nyní necháme vývar probublávat alespoň tři hodiny (dle potřeby přidáváme vodu do hrnce) a před koncem varu necháme chvíli povařit petrželovou nať. Krok 5: Jakmile jsme s vývarem spokojeni, připravíme druhý hrnec, do kterého vývar i s masem a zeleninou přecedíme přes jemné plátno. Krok 6: Zeleninu i maso vyjmeme z plátna na desku a necháme zchladnout. Poté mrkev nakrájíme na drobno, celer s petrželí na menší kostky a maso z kostí obereme a též pokrájíme. Krok 7: Všechny složky vrátíme zpět do vývaru, povaříme a dle chuti dosolíme.

Zveřejněno 2. 4. 2021

Poznámka autora Pista22

Pozor: Vývar se nikdy nesmí míchat nebo zakrývat poklicí, zakalil by se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silný slepičí vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ML1P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silný slepičí vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ML1P

Komentáře (4)

casino: Určitě zkuste a děkuji moc za komentář :-)

Eja57: Děkuju mockrát za krásný komentář <3

No, asi někdy zkusím místo nového koření použít zde zmíněný hřebíček...

První recept, vítám na webu. Jen bych asi použila novou zeleninu na pár minut do vývaru. Ale jinak moooc pěkně napsaný recept:yes:
A podle fotky to vyléčí cokoliv:yes::-K

Suroviny:
slepice, celer, mrkev, kořen petržele, nať petrželová, voda, bobkový list, koření hřebíček, pepř celý, sůl

Přidat fotografie receptu