Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 382 kJ / 91 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 0,71 g |
Vláknina | 10,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 244 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 12,51 g |
Postup přípravy
Začneme vodu pomalu zahřívat, dokud nedosáhneme bodu varu. Krok 3: Při dosažení varu se zaměříme, aby vývar neprobublával silně, ale jen tak zlehka. Zároveň odebíráme hromadící se sražené bílkoviny, tedy pěnu. Vaříme tak dlouho, dokud se pěna nepřestane tvořit. Krok 4: Pěna se přestala tvořit a my můžeme přidat očištěné kusy zeleniny (kromě petrželové natě). Nyní necháme vývar probublávat alespoň tři hodiny (dle potřeby přidáváme vodu do hrnce) a před koncem varu necháme chvíli povařit petrželovou nať. Krok 5: Jakmile jsme s vývarem spokojeni, připravíme druhý hrnec, do kterého vývar i s masem a zeleninou přecedíme přes jemné plátno. Krok 6: Zeleninu i maso vyjmeme z plátna na desku a necháme zchladnout. Poté mrkev nakrájíme na drobno, celer s petrželí na menší kostky a maso z kostí obereme a též pokrájíme. Krok 7: Všechny složky vrátíme zpět do vývaru, povaříme a dle chuti dosolíme.
Zveřejněno 2. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silný slepičí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ML1P
Moje poznámka
Silný slepičí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ML1P
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 37 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 13 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 33 minutami
Plněné ořechy
Handour před 44 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
slepice,
celer,
mrkev,
kořen petržele,
nať petrželová,
voda,
bobkový list,
koření hřebíček,
pepř celý,
sůl
Komentáře (4)