Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 382 kJ / 91 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 0,71 g |
Vláknina | 10,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 244 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 12,51 g |
Postup přípravy
Začneme vodu pomalu zahřívat, dokud nedosáhneme bodu varu. Krok 3: Při dosažení varu se zaměříme, aby vývar neprobublával silně, ale jen tak zlehka. Zároveň odebíráme hromadící se sražené bílkoviny, tedy pěnu. Vaříme tak dlouho, dokud se pěna nepřestane tvořit. Krok 4: Pěna se přestala tvořit a my můžeme přidat očištěné kusy zeleniny (kromě petrželové natě). Nyní necháme vývar probublávat alespoň tři hodiny (dle potřeby přidáváme vodu do hrnce) a před koncem varu necháme chvíli povařit petrželovou nať. Krok 5: Jakmile jsme s vývarem spokojeni, připravíme druhý hrnec, do kterého vývar i s masem a zeleninou přecedíme přes jemné plátno. Krok 6: Zeleninu i maso vyjmeme z plátna na desku a necháme zchladnout. Poté mrkev nakrájíme na drobno, celer s petrželí na menší kostky a maso z kostí obereme a též pokrájíme. Krok 7: Všechny složky vrátíme zpět do vývaru, povaříme a dle chuti dosolíme.
Zveřejněno 2. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silný slepičí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ML1P
Moje poznámka
Silný slepičí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ML1P
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 10 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 10 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 5 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 7 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 7 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 8 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 10 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 10 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 11 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 11 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 11 hodinami
Suroviny:
slepice,
celer,
mrkev,
kořen petržele,
nať petrželová,
voda,
bobkový list,
koření hřebíček,
pepř celý,
sůl
Komentáře (5)