Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 107 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,86 g |
Tuky | 15,42 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 319 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 10,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí kosti vyskládáme na plech, řádně osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 200-230°C cca 1 hodinu, dokud kosti neztmavnou.
Krok 2: Očistíme zeleninu a houby namočíme do vody. Mrkev nakrájíme šikmo na tenké plátky a ty pak na tenké nudličky, jarní cibulku též pokrájíme šikmo (vzniknou jakoby kosočtverce). Houby slijeme a pokrájíme do kříže na 4 menší kousky.
Krok 3: Opečené kosti, výpek, kuřecí prsa a pytlíček s kořením vložíme do hrnce se studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme zlehka probublávat aspoň 2 hodiny.
Krok 4: Jakmile se nám vývar zbarví krásně do tmava a rozvoní se koření, přecedíme vývar do druhého hrnce přes jemné plátno a kuřecí prsa dáme stranou, aby vychladla.
Nyní v hrnci, ve kterém se vývar vařil, necháme rozpálit trochu oleje a opečeme v něm mrkev, cibulku a houby, dokud nezískají barvu. Krok 5: Máme-li zeleninu opečenou, poprášíme ji sladkou paprikou (cca 4 lžičky) pro sytě rudou barvu (Pozor, nesmí zhořknout!), krátce osmahneme a zalijeme trochou sladké a slané sójové omáčky, kterou necháme zredukovat a následně obsah zalijeme hovězím vývarem. Krok 6: Vychladlá kuřecí prsa pokrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Obě vejce rozšleháme a za rychlého míchání zašleháme po troškách do polévky. Dochutíme dle potřeby cukrem, rýžovým octem (5-6 lžic), sladkou/slanou sójovou omáčkou (přibližně půl lahvičky od každé) či solí, přidáme bambus i s nálevem a necháme vařit. Krok 7: Když se chutě rozležely, vezmeme Solamyl (1-2 lžíce) a smícháme ho s vodou (řidší konzistence), vlijeme za stálého míchání do polévky a mícháme, dokud se polévka nezahustí. Krok 8: Na závěr polévku ochutnáme, popř. dochutíme sójovými omáčkami, cukrem, rýžovým octem,... a můžeme servírovat. Ozdobit porci můžeme šikmě pokrájenou jarní cibulkou.
Nyní v hrnci, ve kterém se vývar vařil, necháme rozpálit trochu oleje a opečeme v něm mrkev, cibulku a houby, dokud nezískají barvu. Krok 5: Máme-li zeleninu opečenou, poprášíme ji sladkou paprikou (cca 4 lžičky) pro sytě rudou barvu (Pozor, nesmí zhořknout!), krátce osmahneme a zalijeme trochou sladké a slané sójové omáčky, kterou necháme zredukovat a následně obsah zalijeme hovězím vývarem. Krok 6: Vychladlá kuřecí prsa pokrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Obě vejce rozšleháme a za rychlého míchání zašleháme po troškách do polévky. Dochutíme dle potřeby cukrem, rýžovým octem (5-6 lžic), sladkou/slanou sójovou omáčkou (přibližně půl lahvičky od každé) či solí, přidáme bambus i s nálevem a necháme vařit. Krok 7: Když se chutě rozležely, vezmeme Solamyl (1-2 lžíce) a smícháme ho s vodou (řidší konzistence), vlijeme za stálého míchání do polévky a mícháme, dokud se polévka nezahustí. Krok 8: Na závěr polévku ochutnáme, popř. dochutíme sójovými omáčkami, cukrem, rýžovým octem,... a můžeme servírovat. Ozdobit porci můžeme šikmě pokrájenou jarní cibulkou.
Zveřejněno 2. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Orientální pekingská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/POQy
Moje poznámka
Orientální pekingská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/POQy
Nejnovější recepty
Lahodný salát vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 9 hodinami
Turecká vejce
Přidáno před 14 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 4. 4. 2025 18:16
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno 4. 4. 2025 14:04
Segedín z trouby
Přidáno 4. 4. 2025 11:18
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené kuřecí stehno na kapustičkách a baby karotce
Janinka85 před 11 minutami
Moučník pro nenáročné
Marv69 před 26 minutami
Hluchavková polévka
phonzajkova před 38 minutami
Uzený guláš
uhor13 před 40 minutami
Staročeská olejová bábovka
Nadalka před 1 hodinou
Krkovička se staročeským zelím
adelaku před 2 hodinami
Cheesecake
PavelK33 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
MirkaTioka před 3 hodinami
Tacos s mletým masem
Nelinka2013 před 4 hodinami
Suroviny:
kost hovězí,
badyán,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
voda,
mrkev,
cibulka jarní,
houby,
vejce,
paprika sušená sladká,
omáčka sojová,
cukr,
sůl
Komentáře (2)